Μετά τη συνάντηση, ο κ.Αβραμόπουλος δήλωσε ότι ήταν μία συνάντηση γνωριμίας, η οποία πραγματοποιήθηκε κατόπιν αιτήματος του κ.Πόποσκι.
«Πέραν των όσων είπαμε, σε αυτή την ανεπίσημη συνεργασία, έχει σημασία να τονιστεί ότι τα πράγματα θα μπορούσαν να ήταν διαφορετικά και ακόμη καλύτερα στις σχέσεις μεταξύ μας, αν από τη γειτονική χώρα επεδείκνυαν περισσότερο σεβασμό σε θέματα ιστορικής και πολιτισμικής ευαισθησίας που είναι ιδιαίτερα σημαντικά για την Ελλάδα» σημείωσε ο κ.Αβραμόπουλος.
Αφού επισήμανε για άλλη μια φορά ότι η Ελλάδα έχει κάνει το βήμα που της αναλογεί για την επίτευξη λύσης, ο κ. Αβραμόπουλος τόνισε ότι έχει φτάσει η ώρα για την ηγεσία της γειτονικής χώρας να κάνει και εκείνη από την πλευρά της τα βήματα που της αναλογούν Επιπλέον, ο κ. Αβραμόπουλος ανέδειξε τους κινδύνους που κρύβει για τη σταθερότητα στην περιοχή μας, η καλλιέργεια του εθνικισμού και του λαϊκισμού, που τόσο συχνά στο παρελθόν έχουν προκαλέσει αστάθεια στην περιοχή των Βαλκανίων.
Ωστόσο η γειτονική χωρα φαινεται να καταλαβε διαφορετικά καθώς φιλοκυβερνητικά μέσα ενημέρωσης των Σκοπίων, επικαλούμενα πηγές του υπουργείου Εξωτερικών της ΠΓΔΜ, μετέδωσαν ότι ο υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας, στη συνάντηση με τον ομόλογό του της ΠΓΔΜ «αναγνώρισε πως η Μακεδονία δεν έχει εδαφικές βλέψεις προς την Ελλάδα»!!
Ο φιλοκυβερνητικός ιδιωτικός σταθμός των Σκοπίων «Κανάλ 5»( Kanal5) σε ανταπόκριση του από τη Ν.Υόρκη ανέφερε μάλιστα ότι «για πρώτη φορά μετά είκοσι χρόνια διπλωματικής μάχης, επίσημος Έλληνας εκπρόσωπος αναγνώρισε ότι η Μακεδονία δεν έχει εδαφικές βλέψεις προς τον νότιο γείτονα. Έτσι η Ελλάδα παραιτείται από ένα από τα βασικά επιχειρήματα με τα οποία έπειθε Βρυξέλλες, Βερολίνο, Ουάσιγκτον και Μόσχα ότι η Μακεδονία είναι υπαίτια για το ζήτημα του ονόματος». Και συνεχιζει το ρεπορτάζ «Πέρασαν είκοσι χρόνια, οι καιροί άλλαξαν και η Ελλάδα δεν πιστεύει ότι η Μακεδονία έχει εδαφικές βλέψεις είπε ο κ. Αβραμόπουλος στον ομόλογό του στην 45λεπτη συνάντησή τους» αναφέρει η ανταπόκριση του τηλεοπτικού σταθμού.
Βεβαίως απεδείχθη οτι στη συνάντηση των δύο υπουργών, που είχε εθιμοτυπικό χαρακτήρα γνωριμίας και στην οποία παρέστησαν ανώτατοι υπηρεσιακοί παράγοντες των δύο πλευρών, δεν υπήρξε τέτοια αναφορά.
«Μάλλον, πρόσθεσε ο εκπρόσωπος του ΥΠΕΞ της Ελλάδας, πρόκειται για τη γνώριμη τακτική των Σκοπίων να δημιουργούν εντυπώσεις για εσωτερική κατανάλωση, επιβεβαιώνοντας την εκτίμηση ότι δεν επιδεικνύουν ειλικρινή διάθεση και πρόθεση για να εξευρεθεί λύση. Το μήνυμα του Υπουργού Εξωτερικών προς τον κ. Ποπόσκι ήταν ξεκάθαρο: ‘Αποδείξτε με πράξεις, ότι έχετε πράγματι τη βούληση να συμβάλλετε στην εξεύρεση λύσης προς όφελος των σχέσεων των δύο χωρών αλλά και της σταθερότητας στην περιοχή’»