Αβντίιβκα: Ο Ζελένσκι επισκέφθηκε στρατεύματα στην ανατολική Ουκρανία [pics]

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι επισκέφθηκε σήμερα ουκρανικά στρατεύματα στην πόλη Αβντίιβκα στην ανατολική Ουκρανία, ανακοίνωσε το γραφείο του.

Ο Ζελένσκι, άκουσε αναφορές από στρατιωτικούς διοικητές για την κατάσταση στο πεδίο της μάχης και παρασημοφόρησε στρατιώτες, αναφέρεται στην ίδια ανακοίνωση.

«Έχω την τιμή να βρίσκομαι εδώ σήμερα για να σας ευχαριστήσω για τις υπηρεσίες σας για την υπεράσπιση της γης μας, της Ουκρανίας, των οικογενειών μας», δήλωσε ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι σύμφωνα με την ανακοίνωση του γραφείου του.

Η Αβντίιβκα έχει γίνει ένας από τους βασικούς στόχους της ρωσικής χειμερινής επίθεσης και η Ουκρανία και η Βρετανία υποστηρίζουν ότι η πόλη θα μπορούσε σύντομα να γίνει μια «δεύτερη Μπαχμούτ», καθώς οι Ρώσοι προσπαθούν να περικυκλώσουν αυτήν τη μικρή πόλη.

Ο πληθυσμός των αμάχων στην πόλη Αβντίιβκα έχει μειωθεί σε 1.800 ανθρώπους από 32.000 πριν από τον πόλεμο, καθώς οι ρωσικές δυνάμεις πλησιάζουν απειλητικά στην πόλη και εξαπολύουν μαζικές επιθέσεις.

Υπενθυμίζεται ότι στα τέλη Μαρτίου, ο Ουκρανός πρόεδρος πραγματοποίησε περιοδεία σε περιοχές της πρώτης γραμμής, για να τονώσει το ηθικό των στρατευμάτων ενόψει της αντεπίθεσης που ετοιμάζει ο ουκρανικός στρατός κατά των ρωσικών δυνάμεων. Επισκέφθηκε στρατεύματα στην Χερσώνα, τη Ζαπορίζια, ενώ βρέθηκε και πολύ κοντά στην πόλη Μπαχμούτ.

Από την μεριά του, το Κρεμλίνο ανακοίνωσε σήμερα ότι ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν επισκέφθηκε τις περιφέρειες της Χερσώνας και του Λουγκάνσκ, στο νότιο και το ανατολικό τμήμα της Ουκρανίας αντίστοιχα, για να συναντήσει τους στρατιωτικούς που έχουν αναπτυχθεί εκεί στο πλαίσιο της «ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης».

Με πληροφορίες από: AΠΕ – ΜΠΕ / Φωτογραφίες Reuters