Αβντίιβκα: Μην πιστεύετε τη ρωσική προπαγάνδα, διαμηνύει η Ουκρανία – Μαίνονται οι μάχες

Η Ουκρανία εξέδωσε σήμερα ανακοίνωση για τα τεκταινόμενα στην Αβντίιβκα, την οποία πολιορκεί τις τελευταίες ημέρες ο ρωσικός στρατός, εξαπολύοντας δριμεία επίθεση.

Όπως αναφέρει το Κίεβο, οι δηλώσεις σχετικά με την υποτιθέμενη περικύκλωση των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων από τα ρωσικά στρατεύματα κοντά στην Αβντίιβκα αποτελούν «εχθρική χειραγώγηση».

«Η κατάσταση εκεί είναι σκληρή λόγω σφοδρών μαχών και μαζικών βομβαρδισμών. Όμως οι δηλώσεις περί περικύκλωσης απέχουν πολύ από την πραγματικότητα», σημειώνεται στην ανακοίνωση.

Η Ουκρανία εφιστά την προσοχή «στην παραπληροφόρηση που διαδίδει η Ρωσία» σχετικά με τις τρέχουσες εξελίξεις στον τομέα της Αβντίιβκα και έχει κατηγοριοποιήσει τα «ψεύδη» που ακούγονται ή θα ακουστούν:.

Όπως επισημαίνει το Κίεβο, οι κύριες πηγές πληροφοριών για τις εξελίξεις στην πρώτη γραμμή είναι οι αξιωματούχοι του ουκρανικού κράτους και οι εκπρόσωποι των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας.

Στο πλαίσιο αυτό και ο επικεφαλής του γραφείο του Ουκρανού προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι, ο Αντρέι Γιέρμακ, σε ανάρτησή του αναφέρει:

«Αβντίιβκα. Μια Ουκρανική πόλη. Η πατρίδα μας. Οι Ρώσοι έστειλαν πολλές δυνάμεις προς αυτή την κατεύθυνση. Ποντάρουν στην ποσότητα. Ο Στρατός μας διατηρεί τις θέσεις εν μέσω σφοδρών μαχών. Ο πόλεμος μαίνεται. Η δύναμή μας βρίσκεται στην ποιότητα και την ενότητα».