Αυτο ειναι το ρωσικό μαχητικό Τ-50 – ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ

 Νέες φωτογραφίες του Ρωσικού μαχητικού αεροσκάφους πέμπτης γενιάς T-50 βλέπουν το φως της δημοσιότητας.

Οι εικόνες που έχουν δημοσιευτεί στην επίσημη ιστοσελίδα της εταιρείας παραγωγής των αεροσκαφών Komsomolsk-on-Amur δείχνουν την πρώτη πτήση ενός πρωτότυπου μοντέλου Τ-50 (T-50-8). Το αεροπλάνο έχει αναπτυχθεί από μία από τις κορυφαίες αεροπορικές εταιρείες της Ρωσίας, της Sukhoi, για να αντικαταστήσει το μαχητικό Sukhoi Su-27 που ειναι σήμερα σε υπηρεσία.


Το μαχητικό έχει προηγμένη τεχνολογία stealth και ένα ισχυρό κανόνι 9-A1-4071K. Το αεροσκάφος εχει κόστος $50 εκατομμύρια ανά αεροσκάφος, αλλά οι δυνατότητές του αξίξουν το βαρύ τίμημα αναφέρει η ιστοσελίδα RT. Το μαχητικό φτάνει τα 2440 χλμ/ώρα.

Αναλυτές του αμυντικού κλάδου έχουν συγκρίνει το αμερικανικό F-22 Raptor, με το T-50 και σύμφωνα πάντα με τα ρώσικα ΜΜΕ το Τ50 κερδίζει την μάχη λόγω της υψηλής ευελιξίας του. (Βέβαια ενδεχομένως το Τ-50 να μην ειναι τόσο τυχερό απέναντι στο F-35)
Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας αναμένεται να αγοράσει τουλάχιστον μία Μοίρα Τ-50 το επόμενο έτος, δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας Γιούρι Μπορίσοφ.


Το μαχητικό κατά την διάρκεια δοκιμών 




Τον Αύγουστο για να τιμήσει την ημέρα της ρώσικης αεροπορίας (Russian Aerospace Force Day), το ρωσικό υπουργείο Άμυνας έδωσε στη δημοσιότητα το πρώτο επίσημο βίντεο του πέμπτης γενιάς αεροσκάφους PAK FA Sukhoi T-50 (stealth).

Η κυβέρνηση παρουσίασε το βίντεο-μοντάζ των μαχητικών αεροσκάφών τύπου stealth μαζί με πολλά άλλα αεροσκάφη (όπως τα MiG-29KUB και τα Su-35S).
Παρά το γεγονός ότι τα Τ-50 εμφανίζονται μόνο για μερικά δευτερόλεπτα στο βίντεο, o χρόνος ειναι αρκετός για να διακρίνουμε το καμουφλάζ των πρώτων νέων μαχητκών που παράγονται μετά τον Ψυχρό Πόλεμο. ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΕΔΩ