Αποκάλυψη βόμβα για το Azovstal: «Ένας προδότης οδήγησε τους Ρώσους στην χαλυβουργία»!

Δραματικές είναι οι εξελίξεις στην χαλυβουργία Azovstal, που έχει αναδειχθεί σε σύμβολο της Ουκρανικής αντίστασης στην περιοχή της Μαριούπολης, απέναντι στους Ρώσους εισβολείς.

Χθες Τετάρτη έγινε γνωστό ότι ο ρωσικός στρατός – παρά την «εντολή» Πούτιν να μην εισβάλλει στο εργοστάσιο, αλλά να περικυκλώσει τους μαχητές ώστε «να μην περνάει ούτε μύγα» όπως είχε πει χαρακτηριστικά – κατάφερε μετά από πολλές προσπάθειες να πατήσει το πόδι του στις εγκαταστάσεις του Azovstal.

Σύμφωνα με τον Δήμαρχο της Μαριούπολης, οι μάχες στην χαλυβουργία ήταν ολονύκτιες, παρά τις διαβεβαιώσεις από την Ρωσία για τριήμερη κατάπαυση του πυρός, ώστε να αποχωρήσουν οι άμαχοι που παραμένουν επί μέρες στα καταφύγια τα οποία βρίσκονται στα έγκατα της γης.

Μέσα σ’ αυτές τις συνθήκες αίσθηση προκαλεί η αποκάλυψη – βόμβα που έκανε ο Anton Geraschchenko, σύμβουλος του υπουργείου Εσωτερικών της Ουκρανίας.

Σύμφωνα με ανάρτηση που έκανε χθες το βράδυ στο twitter, ένας «προδότης» άνοιξε την «κερκόπορτα» τους Azovstal στους Ρώσους!

Έγραψε συγκεκριμένα: «Ένα μέλος του προσωπικού στο Azovstal πρόδωσετην Ουκρανία και είπε στους Ρώσους για υπόγειες σήραγγες που οδηγούν στο εργοστάσιο.

Γι’ αυτό εξαπέλυσαν την επίθεσή τους χθες (σσ την Τρίτη, 3/5/2022) και αυτή τη στιγμή οι Ρώσοι προσπαθούν βίαια να εισχωρήσουν στην επικράτεια του Azovstal».