Απίστευτη έκρηξη στο Χαλέπι – ΒΙΝΤΕΟ

Μπορεί εμείς να έχουμε επικεντρώσει τα βλέμματα μας στην Ουκρανία, αλλα ο πόλεμος στην Συρία συνεχίζεται. Στο παρακάτω βίντεο επικρατεί μια αλλόκοτη ηρεμία. Αυτο το είδος της ηρεμίας που μπορεί να διακρίνει κανείς σε πόλεις που έχουν γίνει πλέον φαντάσματα. Όπως ειναι η Αμμόχωστος, όπως ηταν η Θεσσαλονίκη μετα την φωτιά, όπως η Σμύρνη. Διακρίνονται κτιρία κατεστραμμένα απο τον εμφύλιο τον τελευταίων 3 ετών. Το Χαλέπι πλέον αγνώριστο.

Ξαφνικά μια τεράστια έκρηξη μας δείχνει την καθημερινότητα των Σύρων κατοίκων, στο Χαλέπι. Αυτη ειναι η Συρία σήμερα.

Εδω αξίζει να σημειώσουμε οτι έκκληση του ΟΗΕ για διανομή βοήθειας σε πόλεις που βρίσκονται υπό τον έλεγχο των ανταρτών και πολιορκούνται από τον στρατό με αποτέλεσμα στους δρόμους να κυκλοφορούν φαντάσματα» που αναζητούν μάταια τρόφιμα ή φάρμακα, παραμένει νεκρό γράμμα.
Οι πολίτες λένε ότι η κατάσταση δεν έχει αλλάξει στην πραγματικότητα μετά την έκκληση του ΟΗΕ και επιρρίπτουν την ευθύνη για αυτό στην κυβέρνηση του προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ, κατηγορώντας την ότι εμποδίζει τη διανομή ανθρωπιστικής βοήθειας.

Σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, την μη κυβερνητική οργάνωση που τάσσεται υπέρ της αντιπολίτευσης και η οποία εδρεύει στη Βρετανία, οι νεκροί στη Συρία ανέρχονται σε περισσότερους από 130.000.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο Άσαντ θα είναι υποψήφιος για τρίτη θητεία

Νέα επίθεση με χημικά στη Συρία; Βίντεο σοκ