Κομπάνι: Οπισθοχώρηση των τζιχαντιστών εκτός της πόλης!

Οι Κούρδοι μαχητές εκτόπισαν εκτός της πόλης Κομπάνι τους τζιχαντιστές.

Η δημοσίευση προέρχεται από το RT, που επικαλείται πληροφορίες από κούρδο διοικητή που ισχυρίζεται πως το Ισλαμικό Κράτος οπισθοχώρησε κατά τη διάρκεια της νύχτας, 2 χιλιόμετρα προς τα ανατολικά και 9 χιλιόμετρα προς τα δυτικά της πόλης Κομπάνι.

Εντούτοις η κατάσταση στο κέντρο της πόλης παραμένει επικίνδυνη, τόσο για μαχητές όσο και για τους αμάχους Κούρδους. Κυκλοφορούν φημολογίες πως οι τζιχαντιστές έχουν αφήσει πίσω τους, βομβιστές αυτοκτονίας, οι οποίοι κρύβονται ανάμεσα στα ερείπια σε διάφορα σημεία της πόλης. Η εκκαθάριση από αυτούς τους τζιχαντιστές απαιτεί χρόνο και χερσαίες επιχειρήσεις που θα κρατήσουν μέρες.

«Ακούμε ακόμα σποραδικούς πυροβολισμούς και εκρήξεις από τη μεριά του Κομπάνι», μεταδίδει ο ανταποκριτής του καναλιού, Μουράντ Γκαζντίεβ, που βρίσκεται στην τουρκική μεριά των συνόρων.

Οι πληροφορίες είναι ανεπίσημες και επίσημη ανακοίνωση από την κουρδική πλευρά για μια οριστική νίκη στο πεδίο μάχης του Κομπάνι δεν έχει γίνει ακόμα. Προτού πραγματοποιηθεί μια τέτοια ανακοίνωση, θα πρέπει να έχει διασφαλιστεί η ασφάλεια σε όλην την πόλη.

Δείτε παρακάτω το σχετικό ρεπορτάζ του RT:

πηγή: RT