Antonov: Η Ουκρανία έτοιμη να ανακατασευάσει το μεγαλύτερο αεροπλάνο του κόσμου που κατέστρεψαν οι Ρώσοι

Η Antonov, μια ουκρανική κρατική εταιρεία, επιβεβαίωσε πληροφορίες σχετικά με την κατασκευή ενός νέου αεροσκάφους Mriya – της κορωνίδας της εταιρείας που είχε ανακηρυχθεί  ως το μεγαλύτερο αεροσκάφος στον κόσμο – και μίλησε για την έναρξη των εργασιών ανακατασκευής.

Όπως ανέφερε μέσω του Facebook η εταιρεία Antonov «Οι εργασίες ανακατασκευής για αυτό έχουν τώρα ξεκινήσει. Σύμφωνα με τις διαθέσιμες εκτιμήσεις ειδικών, αυτή τη στιγμή διαθέτουμε περίπου το 30% των εξαρτημάτων που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για το δεύτερο μοντέλο του αεροσκάφους.

Η κατασκευή του αεροσκάφους θα κοστίσει τουλάχιστον 500.000.000 €. Ωστόσο, είναι πολύ νωρίς για να μιλήσουμε για συγκεκριμένο ποσό».

Υπενθυμίζεται πως την πρώτη ημέρα του  πολέμου της Ρωσίας εναντίον της Ουκρανίας, οι Ρώσοι εισβολείς κατέστρεψαν τη ναυαρχίδα της ουκρανικής αεροπορίας, το αεροσκάφος An-225 Mriya, στο Hostomel.

Πέντε ακόμη αεροσκάφη ήταν σταθμευμένα στο αεροδρόμιο μαζί με το Mriya: AN-74, AN-26, АN-124, АN-132 και АN-22. Τα δύο πρώτα αεροσκάφη καταστράφηκαν ολοσχερώς, τα άλλα υπέστησαν σοβαρές ζημιές.

Την καταστροφή του Antonov «Mriya» είχε επιβεβαιώσει ο Ουκρανός υπουργός Εξωτερικών, Ντμίτρο Κουλέμπα, που έγραφε στις 27/2/2022 στο Twitter: «Μπορεί να κατέστρεψαν το Mriya (σ.σ. το όνομα του αεροσκάφους που σημαίνει ‘όνειρο’ στα ουκρανικά) αλλά δεν θα μπορέσουν ποτέ να καταστρέψουν τα όνειρά μας για ένα δυνατό, ελεύθερο και δημοκρατικό ευρωπαϊκό κράτος».

Πηγή: pravda.com.ua