Αντιβαλλιστικές ασκήσεις από τις ΗΠΑ

Δύο πολύ μεγάλες  ασκήσεις των δυνάμεων αντιπυραυλικής άμυνας  κάνει αυτό το διάστημα πολεμική μηχανή των ΗΠΑ, με αξιοσημείωτη την χρονική σύμπτωση. Η πρώτη – αμιγώς αμερικανική – μόλις ολοκληρώθηκε στο πεδίο βολής της αεροπορικής βάσης Χίκεμ στις νήσους της Χαβάης και παρακείμενες περιοχές του δυτικού τμήματος του Ειρηνικού ωκεανού, ενώ η άλλη πραγματοποιείται μαζί με το Ισραήλ στην ευρύτερη περιοχή μας από το έδαφος του Ισραήλ.
Αυτές στον Ειρηνικό ήταν μεγαλύτερες αντιβαλλιστικές ασκήσεις στην ιστορία των ενόπλων δυνάμεων της χώρας και κατά τη διάρκεια τους αναχαιτίστηκαν ταυτοχρόνως πέντε βαλλιστικοί και τύπου cruise πύραυλοι, σύμφωνα με ανακοίνωση της  Υπηρεσίας Αντιπυραυλικής Άμυνας του υπουργείου Άμυνας των ΗΠΑ.
Στις ασκήσεις χρησιμοποιήθηκαν συστήματα αντιπυραυλικής άμυνας θαλάσσιας εγκατάστασης Aegis, το μεταφερόμενο σύστημα του στρατού για αναχαίτιση σε μεγάλα ύψη πέραν των ορίων της ατμόσφαιρας πυραύλων μέσου βεληνεκούς THAAD, καθώς και το σύστημα αντιπυραυλικής άμυνας Patriot (РАС-3).
Στο Ισραήλ έχει αρχίσει η κοινή άσκηση »Austere Challenge 2012″ (AC12) που είναι η  »μεγαλύτερη άσκηση στην ιστορία της  μακροχρόνιας στρατιωτικής σχέσης μεταξύ των ΗΠΑ και του Ισραήλ.» όπως τονίστηκε αρμοδίως.Η άσκηση  θα είναι διάρκειας περίπου 3 εβδομάδων.Στα στρατιωτικά γυμνάσια  συμμετέχουν περίπου χίλιοι Αμερικανοί στρατιώτες από το έδαφος του Ισραήλ - συνολικά οι συμμετέχοντες αμερικανοί είναι  3.500.Το ισραήλ εμπλέκει περίπου 1.000 στρατιωτικούς. 
Κατά τη διάρκεια της άσκησης θα χρησιμοποιηθούν πλήθος από αντιπυραυλικά συστήματα και ένα αμερικανικό πλοίο αντιπυραυλικής άμυνας με το σύστημα Aegis.θα απαντήσει στις επιθέσεις από διάφορες πλευρές, όπως προβλέπει το σενάριο.Από ισραηλινής πλευράς αναμένεται να χρησιμοποιηθεί και το αντι-βαλλιστικό πυραυλικό σύστημα Arrow, που αναπτύχθηκε από κοινού από τους δύο συμμάχους..