Αντίποινα Πούτιν; Επίθεση στη Συρία με χημικά! ΒΙΝΤΕΟ

Πόλη της Συρίας δέχθηκε επίθεση με τοξικά αέρια λίγες ώρες μετά την χθεσινή κατάρριψη του ρωσικου ελικοπτέρου που ειχε ώς αποτέλεσμα τον θάνατο πενταμελούς πληρώματος. Όπως αναφέρει δημοσίευμα της Daily Mail το περιστατικό δείχνει οτι μπορεί να είναι αντίποινα για την κατάρριψη. 

Χθες σοκαριστικές εικόνες έκαναν τον γύρο του διαδικτύου απεικονίζοντας το ελικόπτερο αλλα και τα πτώματα του πληρωματος στα χέρια Σύρων ανταρτών. Το Κρεμλίνο ισχυρίστηκε ότι το αεροσκάφος επέστρεφε απο το Χαλέπι μετά την παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας.

Λίγες ώρες μετά, όπως αναφέρει η εφημερίδα Daily Mail, άλλο ένα ελικόπτερο φέρεται να έριξε δοχεία με τοξικό αέριο στην κοντινή πόλη Saraqeb (Σαρακέμπ). Απο την τοξική ρίψη 33 άτομα – κυρίως γυναίκες και παιδιά – επηρεάστηκαν σύμφωνα με πηγές του Reuters. Σύροι ειδικοι που εξέτασαν την περιοχή της επίθεσης δήλωσαν οτι πιθανώς να ειναι χλώριο χωρίς όμως να μπορούν να το επιβεβαιώσουν.

Ένας εκπρόσωπος της ομάδας, η οποία αυτοχαρακτηρίζεται ως μια ουδέτερη ομάδα εθελοντών Έρευνας και Διάσωσης, δημοσίευσε το παρακάτω βίντεο στο YouTube στο οποίο φαινεται μια ομάδα ανδρών που δυσκολεύονται να αναπνεύσουν, με άντρες με στολές να τους δίνουν μάσκες οξυγόνου.
“Έπεσαν βαρέλια με τοξικά αέρια. Η συριακή διέυθυνση πολιτικής άμυνας δεν ειναι σε θέση να προσδιορίσει το είδος του αερίου”, είπε ο εκπρόσωπος.



Η συριακή κυβέρνηση και οι ρώσοι Σύμμαχοι της δεν ήταν διαθέσιμοι για να επιβεβαιώσουν ή να διαψεύσουν το συμβάν.
H κυβέρνηση της Συρίας αλλα και η αντιπολίτευση απέρριψαν στο παρελθόν τη χρήση χημικών όπλων κατά τη διάρκεια του πενταετούς εμφυλίου πολέμου.