Αμερικανός τζιχαντιστής ο δήμιος των Αιγύπτιων Χριστιανών;

Αμερικανοί αξιωματούχοι των μυστικών υπηρεσιών αναλύουν τα χαρακτηριστικά του προσώπου και τα πρότυπα ομιλίας του μασκοφόρου που μίλησε στο πρόσφατο βίντεο του Ισλαμικού Κράτους για να καθορίσουν ποιος ειναι και εαν θα μπορούσε να ειναι αμερικανικής καταγωγής, όπως ανέφερε στο πρακτορείο ειδήσεων ABC ανώτερος αξιωματούχος των ΗΠΑ.

Ο μασκοφόρος μιλάει για πολύ λίγο χρόνο στο βίντεο των τζιχαντιστών το οποίο δείχνει την ανατριχιαστική εκτέλεση 21 Αιγύπτων Χριστιανών στη Λιβυή. Κατα την διάρκεια της ομιλίας του ο τζιχαντιστής δήλωσε οτι η οργάνωση βρίσκεται «νότια της Ρώμης», μια αναφορά που θέλει να τονίσει οχι μόνο την επέκταση της τρομοκρατικής οργάνωσης στη Λιβύη αλλα και την απειλή που θέτει το Ισλαμικό Κράτος στη Δύση.
Το βίντεο που δείχνει τους θανάτους των Αιγυπτίων αναρτήθηκε στο Twitter σε λογαριασμό μιας ιστοσελίδα που υποστηρίζει το ΙΚ. Στο βίντεο, μαχητές της οργάνωσης ντυμένοι στα μαύρα βαδίζουν πλάι στους αιχμαλώτους που φορούν πορτοκαλί φορεσιές και τα χέρια των οποίων είναι δεμένα πίσω. Οι Αιγύπτιοι φαίνεται ότι οδηγούνται σε μία παραλία όπου μέλη του ΙΚ τους αποκεφαλίζουν.

Διαβάστε – Αίγυπτος: Απαντά στη σφαγή Χριστιανών με βομβαρδισμούς – ΒΙΝΤΕΟ

Ο Καθηγητής Erik Τόμας, ένας εμπειρογνώμονας γλωσσολογίας στο Πανεπιστήμιο της North Carolina, δήλωσε στο ABC News οτι σύμφωνα με κάποιες λεπτομερειες στην προφορά ορισμένων λέξεων υπάρχει πιθανότητα η προφορά να εινα αμερικάνικη, με κάποιες αραβικές επιρροές.
Δευτερος γλωσσολογος από άλλο αμερικανικό πανεπιστήμιο, ο οποίος ζήτησε να μην κατονομαστεί, δήλωσε οτι ο μασκοφόρος άνδρας μπορεί να ειναι άραβας, που πήγε στην Αμερική για να μάθει την γλώσσα, μένοντας για ενα σημαντικά μεγάλο χρονικό διάστημα στις ΗΠΑ.

Ο πιθανός ρόλος ενός αμερικανού στην οργάνωση του Ισλαμικού Κράτους – κατι που δεν ειναι καθόλου περίεργο ουτε και πρωτόγνωρο – ανακοινώθηκε καθώς ο Λευκός Οίκος σήμερα ξεκίνησε μια τριήμερη προσπάθεια με τις κοινότητες για να θέσει τέλος στην τρομοκρατία που ρέει απο τις ΗΠΑ στη Μέση Ανατολή.

Διαβάστε – 20.000 ξένοι μαχητές στο πλευρό των τζιχαντιστών!

Ένα μέτωπο στο οποίο η ISIS ήταν επιτυχής όσον αφορά τις κατατάξεις στα τρομοκρατικα τους στρατεύματα, όπως εχουν δηλώσει οι αναλυτές και αξιωματούχοι των ΗΠΑ, είναι στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Ο JM Berger, εμπειρογνωμόνων στην τρομοκρατία και συγγραφέας βιβλίου για την ISIS, εκτιμά ότι η οργάνωση έχει 30.000 έως 40.000 υποστηρικτές που δραστηριοποιούνται στο διαδίκτυο κάθε μέρα.

Πηγη- ABCNews
Μετάφραση/Επιμέλεια – Onalert