Altay: Έπεσαν οι υπογραφές για το άρμα μάχης τρίτης γενιάς της Τουρκίας – ΦΩΤΟ

Η διεύθυνση αμυντικής βιομηχανίας της Τουρκίας (SSB) υπέγραψε την Παρασκευή σύμβαση με την BMC, εγχώριο κατασκευαστή τεθωρακισμένων οχημάτων, για τη μαζική παραγωγή αρμάτων μάχης Altay.

Τον Ιούνιο, η Άγκυρα είχε απορρίψει την πρόταση μαζικής παραγωγής του ομίλου επιχειρήσεων Koç Holding στην οποία εντάσσεται η εταιρεία Otokar.

Προηγουμένως, στο στρατηγικό σχέδιο 2017-2021, είχε οριστεί ότι η ημερομηνία όπου θα τεθεί σε υπηρεσία το πρώτο άρμα μάχης Altay Main Battle Tank ήταν το 2020.

Σύμφωνα με το σχέδιο, τα πρώτα δεκαπέντε άρματα μάχης θα τεθούν σε λειτουργία το 2020, ενώ ακόμα είκοσι άρματα μάχης θα παραδοθούν το 2021. Ωστόσο, δεν υπήρξε επιβεβαίωση ως προς το εάν οι ημερομηνίες αυτές εξακολουθούν να ισχύουν, καθώς πρόκειται για νέο διαγωνισμό που πραγματοποιήθηκε.

Το στρατηγικό σχέδιο τόνισε ότι το Altay Main Battle Tank έχει αναπτυχθεί μέσω συνεργατικών προσπαθειών βασικών παραγόντων στην τουρκική αμυντική βιομηχανία και έχει ένα εθνικό και πρωτότυπο σχέδιο, με τα πιο προηγμένα υποσυστήματα τεχνολογίας στον κόσμο.

Το Altay είναι άρμα μάχης τρίτης γενιάς και αποτελεί το πρώτο εγχώριο και αμιγώς τουρκικό στην παραγωγή και ανάπτυξη άρμα μάχης., το οποίο πήρε το όνομά του από τον Στρατηγό Fahrettin Altay, Διοικητή του Πέμπτου Σώματος Ιππικού στις αρχές του 20ου αιώνα. 

Πηγή: Daily Sabah