Αλ Καανί: Επανεμφάνιση του διοικητή της Quds μετά τις φήμες για ανακρισή του από τους Φρουρούς της Επανάστασης [vid]

Majid Asgaripour/WANA (West Asia News Agency) via REUTERS

Η κρατική τηλεόραση του Ιράν παρουσίασε σήμερα 15/10/2024, ένα άτομο που εμφανίστηκε να είναι ο υψηλόβαθμος διοικητής της Δύναμης Κουντς (Quds) του Ιράν, Ισμαήλ Καανί, σε μία τελετή για έναν υψηλόβαθμο διοικητή των Φρουρών της Επανάστασης του Ιράν που σκοτώθηκε στο Λίβανο.

Η τελετή φέρεται να έγινε στο αεροδρόμιο της Τεχεράνης, κατά τον επαναπατρισμό της σορού του στρατηγού των Φρουρών της Επανάστασης (IRGC) Αμπάς Νιλφορουσάν, ο οποίος σκοτώθηκε από το Ισραήλ στα τέλη Σεπτεμβρίου μαζί με τον ηγέτη της φιλοϊρανικής Χεζμπολάχ του Λιβάνου Χασάν Νασράλα.

Ο Καανί δεν είχε εμφανιστεί δημόσια από τότε που το Ισραήλ σκότωσε τον ηγέτη της Χεζμπολάχ Χασάν Νασράλα σε αεροπορική επιδρομή στη Βηρυτό στις 27 Σεπτεμβρίου, εγείροντας ερωτήματα για το κατά πόσον ο επικεφαλής της δύναμης Αλ Κουντς παραμένει ζωντανός.

Κατά το Middle East Eye, οι Φρουροί της Επανάστασης (IRGC) ερευνούν πώς το Ισραήλ διείσδυσε στην ανώτερη ηγεσία της Χεζμπολάχ, με τον Καανί και την ομάδα του να βρίσκονταν κλεισμένοι και φρουρούμενοι σε μυστική τοποθεσία, στο πλαίσιο αυτής της έρευνας.

Οι Φρουροί της Επανάστασης τόσο μετά τον φόνο του Νασράλα, αλλά και το αποφασιστικό χτύπημα του Ισραήλ σε πλειάδα στελεχών της Χεζμπολάχ με τις εκρήξεις των βομβητών και των ασυρμάτων που χρησιμοποιούσαν ως μέσα επικοινωνίας ώστε να μην παρακολουθούνται μέσω των κινητών τηλεφώνων τους, θεωρούν πως υπάρχουν κατάσκοποι στους κόλπους των ανώτερων Ιρανών διοικητών.

Πηγές: Με πληροφορίες από Reuters, ΑΠΕ-ΜΠΕ