Ακόμα μια ενέργεια σαμποτάζ στο Ιράν;

Ένας Ιρανός αξιωματούχος της βιομηχανίας ηλεκτρικής ενέργειας αποκάλυψε την Κυριακή το απόγευμα την αιτία της έκρηξης στην εγκατάσταση ενέργειας στην επαρχία του Ισφαχάν, η οποία συνέβη νωρίτερα της Κυριακής.

Το πρακτορείο Fars επικαλούμενο τις δηλώσεις του εκπροσώπου της ιρανικής βιομηχανίας ηλεκτρικής ενέργειας, Μουσταφά Ραχάμπι Μασχάτι, ανέφερε, ότι η «έκρηξη» ενός μετασχηματιστή ισχύος ήταν η αιτία πίσω από το περιστατικό, το οποίο συνέβη σε έναν υποσταθμό δίπλα στον σταθμό παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος του Ισφαχάν.

Ο Μασχατί, αρνήθηκε ότι η έκρηξη οφείλεται σε σαμποτάζ, σημειώνοντας ότι το ζήτημα της έκρηξης στον μετασχηματιστή είναι επιβεβαιωμένο πως συνέβη από ατύχημα.

Ο Μασχατί συνέχισε: «Η έκρηξη στο εργοστάσιο παραγωγής ενέργειας στο Ισφαχάν ελέγχθηκε, επισκευάστηκε, και επιστράφηκε σε λειτουργία μετά από δύο ώρες ενώ άλλες ζημιές που προκλήθηκαν από την έκρηξη επισκευάζονται επίσης».

Τις τελευταίες εβδομάδες, το Ιράν έχει δει μια σειρά εκρήξεων που έπληξαν πολλούς στρατιωτικούς, πυρηνικούς και βιομηχανικούς χώρους, συμπεριλαμβανομένης της εγκατάστασης Natanz.

Πηγή: AMN