Άιν Αλ Ασάντ: Στρατιώτες των ΗΠΑ τραυματίστηκαν σε επίθεση εναντίον της βάσης στο Ιράκ – Ενημέρωση Μπάιντεν και Χάρις

Στρατιωτικοί των ΗΠΑ τραυματίστηκαν χθες Δευτέρα 5.8.2024 στην επίθεση με ρουκέτες εναντίον της βάσης Άιν αλ Ασάντ στο Ιράκ, δήλωσε εκπρόσωπος του αμερικανικού υπουργείου Άμυνας.

Μετά τη φερόμενη «επίθεση με ρουκέτες» χθες Δευτέρα «εναντίον των αμερικανικών δυνάμεων και αυτών του (διεθνούς αντιτζιχαντιστικού) συνασπισμού στην αεροπορική βάση Άιν αλ Ασάντ» του Ιράκ, «οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για τραυματίες στις τάξεις του αμερικανικού προσωπικού», είπε η πηγή αυτή.

Την ίδια πληροφορία, ότι δηλαδή υπάρχουν Αμερικανοί τραυματίες στην επίθεση στη βάση Αλ Ασάντ του Ιράκ, έδωσαν νωρίτερα στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters τρεις πηγές του στην αμερικανική κυβέρνηση οι οποίες μίλησαν υπό τον όρο να μην κατονομαστούν, τονίζοντας πως επρόκειτο για ακόμη προκαταρκτικές πληροφορίες, που υπόκεινται σε αλλαγές.

Για την επίθεση στην βάση Αλ Ασάντ και τον τραυματισμό Αμερικανών στρατιωτών ενημερώθηκαν ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν και η αντιπρόεδρος Κάμαλα Χάρις.

Μπάιντεν και Χάρις ενημερώθηκαν ακόμη από την ομάδα που είναι αρμόδια για θέματα εθνικής ασφαλείας στον Λευκό Οίκο για τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή, συμπεριλαμβανομένων των απειλών που κατά την Ουάσιγκτον εγείρουν το Ιράν και σύμμαχοί του για το αμερικανικό στρατιωτικό προσωπικό στην περιοχή, σύμφωνα με την προεδρία των ΗΠΑ.

Η αρμόδια ομάδα παρουσίασε στον πρόεδρο και την αντιπρόεδρο των ΗΠΑ τα πλάνα για τις κινήσεις του αμερικανικού στρατού για να υποστηρίξει την άμυνα του Ισραήλ σε περίπτωση που γίνει στόχος επίθεσης εκ νέου, αλλά και τις διπλωματικές προσπάθειες να αποκλιμακωθεί η ένταση στην περιοχή και στις προσπάθειες να συμφωνηθεί κατάπαυση του πυρός στη Λωρίδα της Γάζας ανάμεσα στο Ισραήλ και τη Χαμάς, πάντα σύμφωνα με τις υπηρεσίες της αμερικανικής προεδρίας.

Πηγές: AFP, Reuters, ΑΠΕ-ΜΠΕ