Το ΝΑΤΟ αναγνώρισε το φονικό λάθος στη Λιβύη.

Το ΝΑΤΟ παραδέχτηκε την ευθύνη του για την αεροπορική του επιδρομή που προκάλεσε το θάνατο αμάχων στην Τρίπολη. 

    «… μια στρατιωτική εγκατάσταση εκτόξευσης πυραύλων ήταν ο επιδιωκόμενος στόχος των αεροπορικών επιδρομών στην Τρίπολη χθες το βράδυ», αναφέρεται σε ανακοίνωση του ΝΑΤΟ. 

   

«Ωστόσο, φαίνεται ότι ένα όπλο δεν έπληξε τον επιδιωκόμενο στόχο, και μπορεί να υπήρξε μια βλάβη του οπλικού συστήματος που πιθανώς να προκάλεσε κάποιες απώλειες αμάχων «.


Εννέα άνθρωποι, οι πέντε μέλη μιάς οικογένειας, σκοτώθηκαν την ώρα που άλλοι 18 τραυματίστηκαν από την  αεροπορική επιδρομή του ΝΑΤΟ, που έπληξε τη συνοικία της Τρίπολης Αλ Αράντα . 

Ενα διόροφο κτήριο, στο εσωτερικό του οποίου ζούσαν πέντε οικογένειες, καταστράφηκε από τον ίδιο αεροπορικό βομβαρδισμό.
Μπροστά στους ανταποκριτές ξένων MME, η λιβυκή τηλεόραση έδειξε πλάνα, που έδειχναν συνεργεία να αποσύρουν από τα συντρίμμια του κτηρίου δύο πτώματα.

   

Εδειξε, επίσης, πλάνα από αίθουσα νοσοκομείου στην Τρίπολη, όπου έχουν μεταφερθεί τα πτώματα δύο μωρών, κάτω των δύο ετών, και μιάς γυναίκας –«όλων συγγενών»–, ενώ ο ρεπόρτερ μίλησε για «βαρβαρότητες» και «ηθελημένες δολοφονίες πολιτών».