Συναγερμός στις ΗΠΑ: Μαχητικά F-16 αναχαίτισαν αεροπλάνο που πλησίαζε το ελικόπτερο του Ομπάμα

Δύο μαχητικά F-16 παρεμπόδισαν αεροπλάνο τύπου Cessna, που παραβίασε τον εναέριο χώρο στην περιοχή του Διεθνούς Αεροδρομίου του Λος Αντζελες. Η κινητοποίηση έγινε καθώς ο πιλότος του αεροπλάνου παραβίασε απαγορευμένο εναέριο χώρο στην περιοχή που βρισκόταν το ελικόπτερο του αμερικανού προέδρου, Μπαράκ Ομπάμα.

Σύμφωνα με στρατιωτικό εκπρόσωπο υπήρξε «επαφή με τον πιλότο του μικρού αεροσκάφους και του δώσαμε οδηγίες, ώστε να προσγειωθεί στο πλησιέστερο αεροδρόμιο, αυτό του Λονγκ Μπιτς, εντολή που ακολούθησε χωρίς να δημιουργηθεί κανένα επεισόδιο».

Τα F-16 απογειώθηκαν από βάση ανατολικά του Λος Αντζελες, οι πιλότοι ήρθαν σε επαφή με τον κυβερνήτη του Cessna 182 και το οδηγήσαν στο αεροδρόμιο το Λονγκ Μπιτς.

Το πρακτορείο Reuters μετέδωσε, ότι ο πιλότος του Cessna δήλωσε στις αρχές ότι δεν είχε καμία πρόθεση να προκαλέσει πρόβλημα στον αμερικανό πρόεδρο. Προσθέτει, επικαλούμενο ενημερωμένη πηγή, ότι οι αστυνομικοί βρήκαν στο Cessna 10 κιλά μαριχουάνας, κάτι που εάν ισχύει «δικαιολογεί» την αναστάτωση…

Το περιστατικό συνέβη μεταξύ 11:00 π.μ και 11:30 π.μ. τοπική ώρα.

Ανάλογη κινητοποίηση είχε γίνει και τον περασμένο Αύγουστο, όταν ένα μικρό αεροπλάνο με πιλότο μια 75χρονη είχε εισέλθει στην απαγορευμένη εναέρια ζώνη του προέδρου, όταν εκείνος πετούσε για το Σικάγο.

ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΕΛΕΓΕ ΤΟΤΕ Η 75ΧΡΟΝΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑ ΤΗΣ: