Στρατιωτικά γυμνάσια άρχισε το Ιράν

 Ο ιρανικός στρατός πραγματοποιεί τετραήμερα στρατιωτικά γυμνάσια για τον έλεγχο των αμυντικών του ικανοτήτων, μετέδωσε σήμερα η κρατική τηλεόραση της χώρας, την ώρα που αυξάνονται οι εντάσεις όσον αφορά το πυρηνικό πρόγραμμα της χώρας.

   

Το τηλεοπτικό δίκτυο Press TV μετέδωσε ότι τα γυμνάσια άρχισαν χθες Παρασκευή και πραγματοποιούνται σε 800.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα στο ανατολικό τμήμα της χώρας.

   

«Το αρχικό στάδιο των γυμνασίων αφορά στην αξιολόγηση των επιδόσεων των μονάδων στη διοργάνωση πρωταρχικών και δευτερευόντων διοικητικών κέντρων και τακτικών θέσεων και μεραρχιών ταχείας αντίδρασης», μετέδωσε το Press TV.

   

Το Ισραήλ και οι ΗΠΑ έχουν δηλώσει στο παρελθόν ότι δεν αποκλείουν ένα στρατιωτικό πλήγμα στο Ιράν αν αποτύχουν όλα τα άλλα μέσα για να σταματήσει το Ιράν τις πυρηνικές του δραστηριότητες, οι οποίες, σύμφωνα με την Τεχεράνη, αφορούν αποκλειστικά ειρηνικούς σκοπούς.

   

Ωστόσο ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Λίον Πανέτα υποβάθμισε τα όσα λέγονται σχετικά με την ανάληψη μιας δράσης αυτού του είδους, προειδοποιώντας ότι ένας πόλεμος με το Ιράν θα βλάψει την παγκόσμια οικονομία.

   

Η Διεθνής Υπηρεσία Ατομικής Ενέργειας (ΙΑΕΑ) του ΟΗΕ εξέφρασε μεγάλη ανησυχία για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν, έπειτα από έκθεση του ΟΗΕ στην οποία αναφερόταν ότι η Τεχεράνη φαίνεται να έχει εργαστεί πάνω στο σχεδιασμό μιας ατομικής βόμβας, κατηγορία που το ίδιο το Ιράν έχει επανειλημμένως απορρίψει.