Στην Αίγυπτο οι ισλαμιστές αγριεύουν

 Τα γυρίσματα μίας δημοφιλούς σειράς της αιγυπτιακής τηλεόρασης στο Παν/μιο Άιν Σαμς στο Κάιρο χρειάσθηκε να διακοπούν εξαιτίας της αντίθεσης των ισλαμιστών φοιτητών, οι οποίοι διαμαρτύρονταν για τα υπερβολικά κοντά φορέματα των γυναικών ηθοποιών, ανακοινώθηκε σήμερα από την εταιρεία παραγωγής.

   

Η εταιρεία Misr International Films είχε εξασφαλίσει την άδεια των πρυτανικών αρχών να κάνουν τα γυρίσματα στον χώρο του Παν/μιου, τόνισε ο διευθυντής της Γκάμπι Χούρι.

   

Μολαταύτα, «μόλις ξεκίνησαν τα γυρίσματα, ο πρόεδρος του τμήματος Μηχανικών Σερίφ Χάμαντ ήλθε να μας ειδοποιήσει πως οι φοιτητές και οι καθηγητές αντιτίθενται στα γυρίσματα λόγω των κοντών φορεμάτων που φορούσαν οι ηθοποιοί», τόνισε.

   

Η σειρά, που αποτελεί μεταφορά στην μικρή οθόνη του μυθιστορήματος Ντχάτ του Αιγύπτιου συγγραφέα Σονάλαχ Ιμπραχίμ διαδραματίζεται στη δεκαετία του 70, «όταν οι γυναίκες φορούσαν κοντά φορέματα», τόνισε ο Χούρι.

    Ο Χάμαντ, που είναι μέλος της διοίκησης του Παν/μιου «επέμεινε να διακοπούν τα γυρίσματα και να μας αποζημιώσουν, εξηγώντας πως δεν είναι σε θέση να εγγυηθεί την ασφάλεια, τόσο των μηχανημάτων και των υλικών, όσο και των ηθοποιών».

   

Σε χθεσινοβραδινή της ανακοίνωση, η εταιρεία παραγωγής τονίζει πως «οι σπουδαστές μέλη των Αδελφών Μουσουλμάνων στο Παν/μιο Άιν Σαμς εμπόδισαν το συνεργείο της σειράς Ντχάτ να γυρίσει σκηνές που διαδραματίζονταν στο Παν/μιο» διότι χαρακτήρισαν «ανήθικα» τα κοστούμια και «αρνήθηκαν κατηγορηματικά τη συνέχεια των γυρισμάτων, παρά μόνον εάν μακρύνουν τα φορέματα».