Προς παράταση της θητείας του αρχηγού της ΜΟΣΑΝΤ

Οι αρχές του Ισραήλ φέρεται να έχουν συμφωνήσει στην παράταση της θητείας του M. DAGAN, ως επικεφαλής της MOSSAD, ενόψει των ειρηνευτικών συνομιλιών με τους Παλαιστίνιους και της προσπάθειας που καταβάλλει το εβραϊκό κράτος να τερματίσει το ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα. Η ενέργεια αυτή θα έχει ως συνέπεια να παραταθεί και η θητεία των επικεφαλής των ισραηλινών Ενόπλων Δυνάμεων και της SHIN BET. Ειδικότερα, ο επικεφαλής των ισραηλινών Ενόπλων Δυνάμεων, G. ASHKENAZI, θα παραμείνει μέχρι τον επόμενο Φεβρουάριο, της SHIN BET, Y. DISKIN, μέχρι τον επόμενο Μάιο, ενώ ο MEIR DAGAN, μέχρι το επόμενο καλοκαίρι.
Παράλληλα, η παράταση της θητείας του M. DAGAN θ’ αναβάλει και τη διαδικασία διαδοχής του. Μεταξύ των υποψήφιων για τη θέση του επικεφαλής της MOSSAD είναι εκτός από τον YUVAL DISKIN, ο απερχόμενος Διευθυντής της Στρατιωτικής Υπηρεσίας Πληροφοριών, AMOS YADLIN, ένας πρώην αναπληρωτής επικεφαλής της MOSSAD, του οποίου το όνομα αρχίζει από T., και ο HAGAI HADAS πρώην ανώτατο στέλεχος της εν λόγω Υπηρεσίας, το οποίο έχει διορισθεί επικεφαλής των διαπραγματεύσεων για την επιστροφή του GILAD SHALIT.
Το Γραφείο του Ισραηλινού Πρωθυπουργού αρνήθηκε να προβεί σε οποιοδήποτε σχόλιο.Σημειώνεται ότι τον επόμενο Δεκέμβριο, ο Μ. DAGAN θα έχει συμπληρώσει οκταετία στην αρχηγία της MOSSAD.