Προετοιμάζεται το Σικάγο

«Το Σικάγο προετοιμάζεται για επεισόδια αυτο το Σαββατοκύριακο αφού οι ηγέτες του ΝΑΤΟ θα φτάσουν στην πόλη για μια υψηλού προφίλ σύνοδο κορυφής.

 

Γυρω στους 10, 000 διαδηλωτές αναμένεται να κατεβουν στο Σικάγο για την εκδήλωση, την πόλη απ’όπου κατάγεται ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα. Το αστυνομικό τμήμα της πόλης προετοίμαζεται για την εκδήλωση για πάνω απο ένα χρόνο.

Έχει αγοραστεί καινούργιος εξοπλισμός, συμπεριλαμβανομένων και “υπερηχητικών όπλων” που εκπέμπουν θορύβους, αφόρητους για το ανθρώπινο αυτί, καθώς και ειδικές πανοπλοίες για τα άλογα της αστυνομίας. Περίπου 2,000 στρατιώτες σε ενεργή υπηρεσία όπως και στρατιώτες της Εθνικής Φρουράς θα είναι σε ετοιμότητα να βοήθησουν την Αστυνομία. Η Μυστική Υπηρεσία είναι επικεφαλής στην προστασία της περιοχής, που απο χθές έχει περιφράξει με οδοφράγματα.
 Συνολικά, περίπου 18.000 σύνεδροι, παρατηρητές και δημοσιογράφοι θα κατεβούν στους δρόμους και στις  λεωφόρους του Σικάγο. Αύτη είναι η στιγμή του Σικάγο για να λαμψει. 

Οι κίνδυνοι, βέβαια, έχουν να κάνουν με τις παράλληλες διαμαρτυρίες που ξεφυτρώνουν στις διάφορες  συγκέντρωσεις ηγετών σήμερα. 

Το Σικάγο έχει προ-ιστορία σε αυτον τον τομέα αρχίζοντας απο τις διαδηλώσεις για το Ιράκ το 2003 όπου συνεληφθησαν περίπου 900 διαδηλωτές και φτάνοντας μέχρι την Λαική Συνέλευση του 1968, η οποία έχει μείνει στην ιστορία μόνο για τις βίαιες συγκρούσεις μεταξύ της αστυνομίας και των διαδηλωτών και έχει ονομαστεί ώς ‘Η Μάχη του Σικάγο’..

Ενώ μια διαδήλωση είναι προγραμματισμένη για αύριο, η μεγάλη μέρα είναι την Κυριακή όταν το κίνημα ‘Occupy θα κάνει την μεγαλύτερη διαδήλωση που έχει κάνει ποτέ. Οι Αρχές στο Σικάγο έχουν δηλώσει ότι δεν θα επιτρέψουν μια επάναληψη των γεγονότων του 68.»

 

Πηγή: The Independent