«Πόσα θες να μας τρελάνεις»;Η Μέρκελ ζητά να κάνουμε δημοψήφισμα!!!

“Πόσα θες να μας τρελάνεις”; Η Άνγκελα Μέρκελ προφανώς έχει παρεξηγήσει πολλά και θεωρεί ότι κάνει ότι θέλει στην Ευρώπη.Κάποιος από τους εγχώριους “συμβουλάτορες” θα πρέπει ίσως να μιλήσει στους Γερμανούς για την “ελληνική ψυχολογία” που δεν “σηκώνει” υποδείξεις ακόμη κι αν δεν “υπάρχει μία”.

Σάλος έχει προκληθεί από την παρέμβαση της γερμανίδας καγκελαρίου, κας Μέρκελ στα εσωτερικά της Ελλάδας, κατά τη διάρκεια του τηλεφωνήματος που είχε το πρωί της Παρασκευής με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια. 

Από νωρίς επικρατούσε ένα μυστήριο για το τί ακριβώς ειπώθηκε μεταξύ του κ. Παπούλια και της κας Μέρκελ, αλλά αυτό διευκρινίστηκε αργά το απόγευμα με ανακοίνωση από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Δημήτρη Τσιόδρα. 




Το Βερολίνο επιχειρεί να μαζέψει την ωμή παρέμβαση της Μέρκελ στα εσωτερικά πολιτικά πράγματα της Ελλάδας…διαψεύδοντας την Ελληνική προεδρία,η οποία επιμένει:”ζήτησε δημοψήφισμα”!

Σύμφωνα με την ανακοίνωση η κα Μέρκελ μετέφερε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας σκέψεις για τη διενέργεια δημοψηφίσματος παράλληλα με τις εκλογές, με το ερώτημα κατά πόσον επιθυμούν οι Έλληνες πολίτες την παραμονή στην ευρωζώνη. Ωστόσο, στην ανακοίνωση το πρωθυπουργικό γραφείο αναφέρει πως ένα τέτοιο θέμα εκφεύγει των αρμοδιοτήτων της υπηρεσιακής κυβέρνησης. 



Κάτι τέτοιο προκαλεί τεράστια ερωτήματα για το τι σχεδιάζει η κα Μέρκελ και για ποιό λόγο ζήτησε κάτι τέτοιο. Ειδικά εάν θυμηθούν οι πολίτες ότι η Ελλάδα βρέθηκε στην πιο άσχημη ημέρα της, όταν στις Κάννες τον Νοέμβριο ο κ. Παπανδρέου πρότεινε δημοψήφισμα και η ίδια η κα Μέρκελ με τον τότε γάλλο πρόεδρο Νικολά Σαρκοζί τον κατακεραύνωσαν. 

Με αφορμή αυτή την πρόταση του κ. Παπανδρέου και τις άγριες αντιδράσεις που προκάλεσε στην Ευρώπη, η Ελλάδα απειλήθηκε με έξοδο από το ευρώ και στην ουσία εξαναγκάστηκε να υπογράψει νέα δανειακή σύμβαση που έφερε και το δεύτερο μνημόνιο.

Η κ. Μέρκελ επανέλαβε τη στήριξη της Ε.Ε. στις προσπάθειες της Ελλάδας για υπέρβαση της κρίσης. Επίσης ανέφερε ότι η Ε.Ε. έχει την πρόθεση να εξετάσει την ενίσχυση των πολιτικών για ανάπτυξη και καταπολέμηση της ανεργίας στον ευρωπαϊκό χώρο. Το ζήτημα της ανάπτυξης, είναι άλλωστε ένα το βασικό θέμα που θα απασχολήσει το Έκτακτο Συμβούλιο Κορυφής της ΕΕ στις 23 Μαΐου στις Βρυξέλλες.





Ο πρωθυπουργός Παναγιώτης Πικραμμένος, κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια, επικοινώνησε με τους πολιτικούς αρχηγούς: Α. Σαμαρά, Πρόεδρο της ΝΔ, Αλ. Τσίπρα, πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Ευ. Βενιζέλο Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Αλ. Παπαρήγα ΓΓ του ΚΚΕ, Ν. Μιχαλολιάκο ΓΓ του Λαϊκού Συνδέσμου – Χρυσή Αυγή και τον πρόεδρο της ΔΗΜ.ΑΡ Φ. Κουβέλη και τους ενημέρωσε για το περιεχόμενο της συνομιλίας που είχε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας με την Καγκελάριο της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας Αγκελα Μέρκελ.



Την ίδια ώρα οργιάζουν οι φωνές που ουσιαστικά μας έχουν βγάλει εκτός ευρώ, αν και η Κομισιόν με τον πλέον επίσημο τρόπο διέψευσε τον Επίτροπο Εμπορίου, ο οποίος είχε δηλώσει ότι Κομισιόν και ΕΚΤ καταρτίζουν ένα σχέδιο έκτακτης ανάγκης για την αντιμετώπιση του σεναρίου της εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ.