Περιμένουν ΝΑΤΟ,απεσταλμένους …και όπλα οι εξεγερμένοι.

Από τις 6.00 το πρωί το ΝΑΤΟ έχει και τυπικά ανλάβει τη διοίκηση των επιχειρήσεων στη Λιβύη. Το επόμενο 48ωρο αναμένεται να αρχίσει βομβαρδισμούς με πλήγματα που ουσιαστικά θα αποτελούν αποστολές στήριξης των αντικαθεστωτικών στη μάχη τους κατά των δυνάμεων του Καντάφι,οι οποίες τις τελευταίες ώρες δείχνουν να ανακτούν τον έλεγχο.

Οι αντικαθεστωτικοί περιμένουν εκτός από απεσταλμένους και όπλα! Η συζήτηση που έγινε στη Σύνοδο του Λονδίνου γι΄ αυτό το θέμα ήταν μεγάλη και το «παράθυρο» που αφέθηκε ανοιχτό για «τον εξοπλισμό των ανταρτών » είναι πολύ μεγάλο.

Το μεταβατικό Εθνικό Συμβούλιο της Λιβύης που έχουν ιδρύσει οι αντικαθεστωτικοί, ανέμεν  το βράδυ τους απεσταλμένους από την Γαλλία και τις ΗΠΑ στο προπύργιό του την Βεγγάζη.

   

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Γάλλου υπουργού Εξωτερικών Αλέν Ζιπέ, ο διπλωμάτης Αντουάν Σιβάν ανέλαβε  τα καθήκοντα του απεσταλμένου στο μεταβατικό Εθνικό Συμβούλιο.

   

«Δεν είναι πρεσβευτής, γιατί δεν έχουμε αναγνωρίσει επισήμως ένα κράτος μέσω του μεταβατικού Εθνικού Συμβουλίου» σημείωσε ο κ. Ζιπέ. 

    Προς το παρόν δεν έχει γίνει γνωστό αν ο Γάλλος απεσταλμένος βρίσκεται στην Βεγγάζη.

   

Οι εξεγερμένοι αναμένουν επίσης τον απεσταλμένο των ΗΠΑ, Κρις Στίβενς. 

   

Ο κ. Στίβενς αναμένεται να φτάσει στη Βεγγάζη, «ελπίζουμε σήμερα (Τρίτη) ή αύριο (Τετάρτη)», δήλωσε ένας εκπρόσωπος του μεταβατικού Εθνικού Συμβουλίου, Μούσταφα Γεριάνι.

   

Ο εκπρόσωπος πρόσθεσε ότι οι εξεγερμένοι προσπαθούν να προμηθευτούν όπλα από «φιλικά κράτη», αλλά αρνήθηκε να επιβεβαιώσει ή να διαψεύσει αν η Γαλλία ή οι ΗΠΑ έχουν προτείνει κάτι τέτοιο. 

   

«Θα ήταν αφελές να πιστεύουμε ότι δεν προσπαθούμε να οπλιστούμε» για να αντιμετωπίσουμε τις δυνάμεις του Καντάφι, σημείωσε.