«Παιχνίδια πολέμου»,παίζει η Συρία,που ετοιμάζεται για όλα

“Σενάρια πολέμου” έχει αρχίσει να επεξεργάζεται η Συρία σύμφωνα με τον τουρκικό Τύπο.

Σύμφωνα με την ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας ΧΟΥΡΙΕΤ, η Συρία έχει αρχίσει να “παίζει στρατιωτικά παιχνίδια”, κάνοντας δοκιμές πυραύλων και μεγάλες στρατιωτικές ασκήσεις.

Με τους νεκρούς από την αρχή της εξέγερσης να έχουν ξεπεράσει τους 4000,το καθεστώς του Άσαντ βρίσκεται υπό μεγάλη πίεση.

Η επιβολή κυρώσεων δεν φαίνεται όμως να πτοεί το καθεστώς.

Η κρατική τηλεόραση της Συρίας μετέδωσε ότι οι ασκήσεις των τελευταίων ημερών έχουν στόχο να δοκιμάσουν την ετοιμότητα και τις ικανότητες των ΕΔ,σε σενάρια αντιμετώπισης μιας στρατιωτικής επίθεσης. Και τα αποτελέσματα αυτών των δοκιμών ήταν ικανοποιητικά,μετέδωσε.

Ο Άσαντ από τον Οκτώβριο έχει δηλώσει ότι “αν η Δύση επέμβει στρατιωτικά η Μέση Ανατολή θα καεί” και έχει απειλήσει ότι θα μετατρέψει τη περιοχή σε “πολλά ,δεκάδες Αφγανιστάν”.

“Η Συρία είναι γνωστό ότι έχει βλήματα Scuds, ικανά να χτυπήσουν βαθιά μέσα στο Ισραήλ”,γράφει η ΧΟΥΡΙΕΤ και επισημαίνει ότι “ο Άσαντ έχει μια σειρά από ισχυρούς συμμάχους που μπορούν να του δώσουν τα μέσα για να απωθήσουν εξωτερική επέμβαση”,εννοώντας φυσικά το Ιράν.