Οι τακτικές δυνάμεις του καθεστώτος εισέβαλαν στη Ντούμα.

Οι συριακές τακτικές δυνάμεις υποστηριζόμενες από άρματα μάχης εισήλθαν σήμερα το πρωί στην Ντούμα, εξεγερμένη πόλη στα περίχωρα Δαμασκού, ανέφεραν μαχητές από την περιοχή και το συριακό Παρατηρητήριο των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (OSDH), το οποία έκανε λόγο για δύο νεκρούς.

Ένα βίντεο που αναρτήθηκε στο διαδίκτυο από μαχητές δείχνει στήλες καπνού να υψώνονται πάνω από την πόλη, εν μέσω εκρήξεων και πυρών βαρέων όπλων.

Σύμφωνα με το OSDH, δύο άμαχοι σκοτώθηκαν από πυροβολισμούς σήμερα το πρωί στη Ντούμα. Ενώ ένας άλλος άμαχος σκοτώθηκε από πυροβολισμούς από ένα σημείο ελέγχου ασφαλείας στο χωριό Χταϊτάτ αλ Τουρκμάν, στην επαρχία της Δαμασκού.

«Οι δυνάμεις του καθεστώτος εισέρχονται καθημερινά στη Ντούμα αλλά σήμερα είναι η μεγαλύτερη επίθεση» εναντίον αυτού του επίκεντρου της κινητοποίησης στην περιοχή της πρωτεύουσας, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο Μοχάμεντ Σαΐντ, ένα μέλος του Επαναστατικού Συμβουλίου στην επαρχία της Δαμασκού.

Η Ντούμα μια πόλη 100.000 κατοίκων που βρίσκεται σε απόσταση περίπου δέκα χιλιομέτρων από τη Δαμασκό, γίνεται συχνά θέατρο μαζικών διαδηλώσεων εναντίον του καθεστώτος.