Με πνευμονία στα νοσοκομεία οι Ρώσοι φαντάροι από τις “λεπτές” νέες στολές του Στρατού

Ο Γιάκοφ Πάβλωφ ήταν ο ηγέτης της αντίστασης στο Στάλινγκραντ. Ο Ιβάν Σιντορένκο ο κορυφαίος ελεύθερος σκοπευτής του Β παγκοσμίου πολέμου με περισσότερες από 500 επιτυχίες. Το ίδιο και ο Βασίλι Ζάιτσεφ με κάπου 260 επιτυχίες. Ο Βασίλη Τσούικωφ και ο Γκεόργκι Ζούκωφ , στρατηγοί ηγέτες του ένδοξου Κόκκινου Στρατού. Όλοι τους έχουν λάβει το κορυφαίο παράσημο της ΕΣΣΔ, το παράσημο του ΗΡΩΑ ΤΗΣ ΣΟΒΙΕΤΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ. Όλοι έχουν ένα κοινό. Πολέμησαν στον ΒΠΠ σε εξαιρετικά χαμηλές θερμοκρασίες. Πολέμησαν στους -20 στους -30 και καμία φορά στους -40 βαθμούς Κελσίου και άντεξαν.

 
Τώρα με αυτά που γίνονται στον Ρώσικο στρατό μάλλον θα τρίζουν τα κόκαλα τους, η θα γελάνε ειρωνικά από εκεί που βρίσκονται, με τα όσα βλέπουν. Κάποιοι λοιπόν αποφάσισαν ότι οι στολές του δεύτερου ισχυρότερου στρατού του κόσμου, χρειάζονται ανανέωση. Πρέπει να δείχνουν πιο κομψές, και ομορφότερες σε σχέση με παλιά. Έτσι έδωσαν στον κορυφαίο Ρώσο σχεδιαστή μόδας Βαλεντίν Γιουντάσκιν το πράσινο φως να σχεδιάσει και να φτιάξει τις νέες στολές.
Μόνο που ο εν λόγω μόδιστρος ξέχασε ότι πρόκειται για στρατό και μάλλον το μυαλό του ήταν στα ντεφιλέ και τις πασαρέλες και αυτό που δημιούργησε μπορεί εμφανισιακά να μοιάζει όμορφο, πρακτικά όμως στέλνει τον ένα μετά τον άλλο τους Ρώσους φαντάρους στα νοσοκομεία με πνευμονία.
 
“Οι νέες στολές είναι ένα τίποτε”. “ Καλύτερα να βγαίναμε γυμνοί στο κρύο.” “ Είναι σαν να μην φοράμε τίποτε, είναι πολύ λεπτές” είναι ορισμένα χαρακτηριστικά λόγια κάποιων Ρώσων φαντάρων. Και πως να αντέξουν το δριμύ ρωσικό ψύχος που κατεβαίνει από τον Βόρειο πόλο και σαρώνει τα πάντα μέχρι τη Μεσόγειο. Σχεδόν κάθε μέρα κάποιος φαντάρος εισάγεται στα νοσοκομεία με πνευμονία. Και εάν τύχει να υπηρετεί σε κάποιο στρατόπεδο στη Σιβηρία, τότε είναι τυχερός που ζει…
Μέχρι στιγμής τουλάχιστον 250 φαντάροι έχουν εισαχθεί και καθημερινά ο αριθμός μεγαλώνει. Και όπως αναφέρει η Daily Telegraph, οι μητέρες των στρατιωτών είναι έξαλλες: “ Δώσανε στα παλικάρια μας, μπότες φτιαγμένες από ψεύτικο δέρμα, σόλες πλαστικές και κάλτσες και ρούχα που είναι σίγουρα ακατάλληλα για χειμώνα. Ας τα βάλουν εκείνοι και να βγουν έξω”
Από την πλευρά του το ρωσικό υπουργείο Άμυνας δεν έχει απαντήσει πάνω στο θέμα, όπως δεν έχει απαντήσει στο ερώτημα εάν ο σχεδιαστής Βαλεντίν Γιουντάσκιν, έχει υπηρετήσει στο στρατό και γνωρίζει τις θερμοκρασίες, η απλά η θητεία του εξαντλήθηκε στον σχεδιασμό των φορεμάτων των συζύγων των υπουργών του Κρεμλίνου.