Η Μέρκελ δεν πήρε χαμπάρι τη Πτώση του Τείχους!Έκανε…σάουνα

Η Μέρκελ ως γνωστόν είχε μεγαλώσει στην Ανατολική Γερμανία και δεν είναι λίγοι αυτοί που “δικαιολογούν” πολλές από τις εμμονές της με τις εμπειρίες και τις αναμνήσεις της. Το πιο ωραίο όμως είναι ότι η κ.Μέρκελ είχε καταφέρει να χάσει τη σημαντικότερη μεταπολεμική ιστορική στιγμή της χώρας. Τη πτώση του Τείχους!

Στις 9 Νοεμβρίου 1989,ημέρα Πέμπτη, η Μέρκελ είχε πάει…για σάουνα!Δεν πήρε χαμπάρι τίποτα παρά μόνο όταν βγήκε από τη σάουνα,όπως έχει πει η ίδια σε συνέντευξή της:
«Είχα πάει στη σάουνα, όπως κάθε Πέμπτη βράδυ μαζί με μια φίλη και όταν βγήκα το φυλάκιο της Μπορνχόλμερ Στράσε ήταν ανοικτό και τότε πέρασα στην άλλη πλευρά», διηγήθηκε η Μέρκελ.
Τη νύχτα εκείνη, στο Δυτικό Βερολίνο, όπου αναμείχθηκε με ένα πλήθος Ανατολικογερμανών που μόλις είχαν διασχίσει το Τείχος «βρέθηκα σε ένα διαμέρισμα με ανθρώπους τελείως ξένους, όπου μας κέρασαν μια κανάτα μπύρα», είπε.
Νωρίτερα, η καγκελάριος, η οποία ήταν τότε 35 ετών, φυσικός στην Ακαδημία Επιστημών του Ανατολικού Βερολίνου, είχε τηλεφωνήσει στη μητέρα της, την Χέρλιντ Κάσνερ, για να την καλέσει σε δείπνο με στρείδια στο Δυτικό Βερολίνο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Οι στρατιωτικές συγκρούσεις μετά το τέλος του Ψυχρού Πολέμου

Πώς είδαν την πτώση Κολ, Ντελόρ, Γκορματσόφ και Γιαρουζέλσκι