Οι τακτικές επιθέσεων στον κυβερνοχώρο που χρησιμοποιεί η διεθνής συμμαχία υπό τις ΗΠΑ, κατά του Ισλαμικού Κράτους μπορούν ν’ αξιοποιηθούν κι από άλλες χώρες, σύμφωνα με δηλώσεις του Αμερικανού υπουργού Άμυνας,Ας Κάρτερ.
Σε ομιλία του στην Καλιφόρνια, ο Αμερικανός ΥΠΑΜ δήλωσε ότι η διεθνής συμμαχία κάνει εκτεταμένη χρήση των δυνατοτήτων της σύγχρονης τεχνολογίας της πληροφορικής, προκειμένου να πλήξει την οργανωτική ικανότητα του Ισλαμικού Κράτους, ενώ την ίδια τακτική θα μπορούσαν ν’ υιοθετήσουν κι άλλες χώρες, προκειμένου ν’ αντιμετωπίσουν εστίες και μέτωπα πολεμικών συγκρούσεων.
“Δεν υπάρχουν αμυντικές δυνατότητες που διαθέτουμε μόνο εμείς. Ωστόσο, η ισχυρή άμυνα στον κυβερνοχώρο, έχει κομβική σημασία για μας,” δήλωσε ο Κάρτερ σε διάσκεψη των υπηρεσιών συλλογής πληροφοριών των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων, στην Καλιφόρνια.
Ο Κάρτερ μάλιστα στις 23 Μαρτίου είχε δηλώσει οι τρομοκρατικές επιθέσεις στις Βρυξέλλες θα καταδείξουν στην Ευρώπη ότι χρειάζεται να ενωθεί με τις Ηνωμένες Πολιτείες για να εντείνει την πάλη ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και τη Συρία. ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ τη δήλωση του.
Την ώρα που οι τρομοκρατικές επιθέσεις έχουν αυξηθεί , ο νέος αυτός »ψυχρός» πολεμος του διαδικτύου είναι γεγονός. Για παράδειγμα, η ένταση μεταξύ ΗΠΑ – Ρωσίας και σε μικρότερο βαθμό με την Κίνα – παραμένει σε υψηλά επίπεδα επί σειρά επίμαχων αποφάσεων. Οι επιθέσεις στον κυβερνοχώρο επιτρέπουν στις χώρες αυτές να ασκήσουν την εξουσία τους ενάντια κ η μια στην άλλη με συχνά ανώνυμο τρόπο . Μπορεί να ενισχύσει την εξωτερική πολιτική μιας χώρας η άμυνα στον κυνερνοχώρο;
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ περισσότερα για τον διαδικτυακό πόλεμο και τι κρύβεται πίσω από αυτόν.