Ο Ντέιβιντ Κάμερον μίλησε για «απίστευτα δυνατή σχέση που βασίζεται σε αμοιβαία συμφέροντα», τόσο δυνατή που υπερβαίνει τα εμπόδια που προκύπτουν έπειτα από μια διαφωνία. «Αυτό κάνουν οι πολιτικοί. Αυτό κάνουν οι φίλοι», είπε, υπογραμμίζοντας Βρετανία και Γαλλία έχουν έρθει πιο κοντά από οποιαδήποτε άλλη στιγμή μετά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο.
Από την πλευρά του ο Νικολά Σαρκοζί δήλωσε ότι μεταξύ των δύο ανδρών «δεν υπήρξε ποτέ προσωπική αντιπαράθεση», αποκάλεσε «γενναίο άνδρα» τον Κάμερον και του απέδωσε τα εύσημα για το ρόλο του στην Λιβύη.
Η συνεργασία των δύο χωρών στη Λιβύη, μάλιστα, αποτέλεσε τη «μαγιά» για την απόφαση δημιουργίας ενός κοινού κέντρου διοίκησης στρατιωτικών επιχειρήσεων, που ο Κάμερον χαρακτήρισε ως σημαντική καινοτομία.
Οι δύο ηγέτες συμφώνησαν, επίσης, να προχωρήσουν στην επόμενη φάση των σχεδίων για ένα μη επανδρωμένο μαχητικό νέας γενιάς.
Κι όλα αυτά με κερασάκι στην τούρτα τη μεγάλη μπίζνα των πυρηνικών εργοστασίων, που θα κατασκευάσουν γαλλικές εταιρείες στη Βρετανία έως το 2025.