Επιβεβαίωση Onalert:Τη Δευτέρα η μεταβίβαση του ορφανοτροφείου Πριγκήπου

MANΩΛΗΣ ΚΩΣΤΙΔΗΣ

Επιβεβαιώνεται πλήρως το χθεσινό ρεπορτάζ του OnAlert, που ανέφερε πως την επόμενη εβδομάδα το τουρκικό δημόσιο, θα μεταβιβάσει την ιδιοκτησία του Ορφανοτροφείο της Πριγκήπου, στο Οικουμενικό Πατριαρχείο. Το ρεπορτάζ ανέφερε επίσης, τις πιέσεις του τουρκικού Υπουργείου Εξωτερικών προς τις τουρκικές αρχές για την άμεση ολοκλήρωση της μεταβίβασης.
Η τουρκική εφημερίδα Hürriyet, με πρωτοσέλιδο της « ο τίτλος ιδιοκτησίας θα είναι έτοιμος τη Δευτέρα» , αναφέρεται στο θέμα και τονίζει ότι οι τουρκικές αρχές ολοκλήρωσαν όλες τις διαδικασίες και τη Δευτέρα ο δικηγόρος του Πατριαρχείου Τζεμ Σοφούογλου, θα πάει στο κτηματολογικό γραφείο της Πριγκήπου, που ως νέος ιδιοκτήτης του Ορφανοτροφείου θα αναγράφεται το Πατριαρχείο της Κωνσταντινούπολης.
Ο Τζέμ Σοφούγλου σε δηλώσεις του στην τουρκική εφημερίδα τονίζει ότι η μεταβίβαση πραγματοποιείται ως αποτέλεσμα και της πολιτικής βούλησης της τουρκικής κυβέρνησης, καθώς παρά την απόφαση του Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων το θέμα θα μπορούσε να καθυστερήσει με προσφυγές σε Ανώτατο Δικαστήριο της Τουρκίας.