«Δυναστεία» η οικογένεια Καντάφι.

Οι οικογενειακοί καυγάδες των Καντάφι θυμίζουν… «Δυναστεία». Οι «παλιότεροι» θα θυμάστε το αμερικανικό σήριαλ. Όπως προκύπτει από δύο τηλεγραφήματα του Wikileaks,τα οποία έστειλε ο από το 1972 αμερικανός πρέσβης στη Τρίπολη Gene Cretz ο οποίος έχασε τη θέση του μετά από τις πρώτες αποκαλύψεις Wikileaks, περί της Ουκρανής νοσοκόμας .

Σύμφωνα με τα νεότερα τηλεγραφήματά του που αποκαλύπτει το Wikileaks, τον περασμένο Ιούλιο ο ένας από τους γιούς Καντάφι ο Hannibal al-Qaddafi,είχε μπλεξίματα με τις αστυνομικές και δικαστικές αρχές της Ελβετίας. Κατηγορήθηκε για ξυλοδαρμό ενός από τους υπηρέτες του,κατά τη διάρκεια της διαμονής του σε ξενοδοχείο της Γενεύης.
Ο έτερος υιός Καντάφι και φυσικός κληρονόμος του Μουαμάρ Saif al-Islam, έβλεπε εκνευρισμένος τον πατέρα του να έρχεται ολοένα και πιο κοντά με τον αδελφό του Muatassim ο οποίος είχε συνοδεύσει το πατέρα του στο ταξίδι του στη Μόσχα και στον Μίνσκ,παίζοντας ενεργό ρόλο στο «κλείσιμο συμφωνιών για αγορές όπλων».
Σ΄ αυτά προστέθηκε κι ένα «απαγορευμένο» ταξίδι του άλλου γιου του Saadi στη Ρώμη. Το περασμένο Αύγουστο αποφασιστηκε …οικογενειακό συμβούλιο για να κάνουν όλοι τα παράπονά τους.
Στη συνάντηση ο Saadi παραπονέθηκε ότι ο πατέρας του τον αγνοεί σε σχέση με τα άλλα αδέλφια του λέγοντας οτι αδιαφορεί για τις δικές του «μπίζνες».
Τα τηλεγραφήματα που αποκαλύπτει το Wikileaks δείχνουν ότι ο Καντάφι είχε βάλει «τοποτηρητή» πάνω από τους γιούς του.
Είχε αναθέσει στη κόρη του Aisha την παρακολούθηση των δραστηριότήτων των υπολοίπων.
Ωστόσο φαίνεται ότι η κόρη Καντάφι είχε παίξει ένα ρόλο στην υπόθεση της σύλληψης του αδελφού της στη Γενεύη και τον οδήγησε στην απόφαση για σκληρή στάση εναντίον των Ελβετών,φθάνοντα στο σημειο να απελάσει διπλωμάτες.