Ασκήσεις Ρώσων ανησυχούν τη Γεωργία

Αρχίζουν σήμερα στην Νότια στρατιωτική περιφέρεια της Ρωσίας  οι ασκήσεις «Καύκασος-2012», που έχουν ανησυχήσει την Γεωργία και το ΝΑΤΟ. Παρ’ όλο που οι ασκήσεις θα διεξάγονται από τους ρώσους στρατιωτικούς  στο έδαφος της Ρωσίας και μόνο, η Γεωργία δήλωσε, πως οι ασκήσεις απειλούν την ανεξαρτησία των χωρών του Καυκάσου,ενώ από πλευράς Ατλαντικής Συμμαχίας τις ανησυχίες του εξέφρασε και ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ.

Μάλιστα η Τιφλίδας, επιχειρεί να δημιουργήσει ανησυχία και στο Αζερμπαϊτζάν. Ο επικεφαλής του γεωργιανού ΥΠΕΞ κ. Γριγκόλ Βασάντζε δήλωσε τις προάλλες , πως πριν από την αρχή της διαμάχης του Αυγούστου του 2008, η Ρωσία πραγματοποιούσε παρόμοιες ασκήσεις. Δήθεν για να μαζέψει τα στρατεύματα κοντά στα σύνορα για να τα χρησιμοποιήσει μετά στο πόλεμο.
0 κ. Βασάντζε υποστηρίζει ότι  τώρα ο στόχος της Μόσχας είναι  να ασκήσει πίεση με τις ασκήσεις στο εσωτερικό της Γεωργίας προκειμένου όπως μεταδίδεται,» να ανατρέψει την νόμιμη εξουσία».

Πάντως οι ασκήσεις κατά τους Ρώσους » δεν μπορούν να χαρακτηριστούν ως μεγάλης κλίμακας», αφού σε αυτές θα λάβουν μέρος μόνο 8.000 στρατιωτικοί και περίπου 300 μονάδες στρατιωτικών οχημάτων.Αναφέρεται επίσης ότι η Γεωργία »γκρινιάζει» για να προκαλεί το διεθνές ενδιαφέρον…