Ξεκλειδώνουν το μυστήριο με την πτώση του στρατιωτικού ελικοπτέρου στις ΗΠΑ

Ομάδες έρευνας και διασωσης έχουν εντοπίσει τα συντρίμμια του στρατιωτικού ελικοπτέρου BlackHawk που συνετρίβη στα ανοικτά της Φλόριντα. Επιπλέον εχουν εντοπιστεί και οι σοροι των επτά πεζοναυτών ενω 2 απο τους τέσσερις στρατιώτες εξακολούθούν να αγνοουνται, όπως αναφέρουν τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Το ελικοπτερο UH-60 Black Hawk έπεσε κατά τη διάρκεια εκπαιδευτικής άσκησης σε συνθήκες ομίχλης την Τετάρτη (ωρα Ελλάδος). Αξιωματούχοι εχουν δηλώσει οτι τα αίτια της συντριβής δεν εχουν προσδιοριστεί ακόμη.
Η Εθνική Φρουρά της Λουιζιάνα, δήλωσε την Πέμπτη ότι δύο από τους σορούς των στρατιωτών είχαν εντοπιστεί ενω οι άλλοι δύο ήταν ακόμη στο ελικόπτερο.
Έχουν επίσης εντοπιστεί οι σοροί των επτά πεζοναυτών, σύμφωνα με μια τοπική εφημερίδα.

Watch the latest video at video.foxnews.com

Αξιωματούχοι στην κοντινή αεροπορική βάση Eglin ενημερώθηκαν για την συντριβή τις πρωινές ώρες της Τετάρτης δήλωσε ο Mark Giuliano. Ένα δεύτερο ελικόπτερο που θα λάμβανε μέρος στην άσκηση έπεστρεψε στη βάση λόγω του καιρού και μπόρεσε να προσγειωθεί με ασφάλεια.
Εξοπλισμός σόναρ βοήθησε στον εντοπισμό του ελικοπτέρου την Τετάρτη το οποίο συνετρίβη στη μέση του κόλπου της Φλοριντα, δήλωσε ο Giuliano , προσθέτοντας οτι το ελικόπτερο είχε σπάσει σε κομμάτια.

Οι πεζοναύτες στο ελικόπτερο ήταν μέρος μιας μονάδας ειδικών επιχειρήσεων – MARSOC – από το στρατόπεδο Lejeune στην Βόρεια Καρολίνα, τους συνόδευε ένα έμπειρο πλήρωμα της Πολεμικής Αεροπορίας που παρείχε υποστήριξη, δήλωσε εκπρόσωπος των πεζοναυτών.

Διαβάστε: MARSOC: Αυτή είναι η ελίτ μονάδα πεζοναυτών των ΗΠΑ – ΒΙΝΤΕΟ

Οι οικογένειες των θυμάτων έχουν αρχίσει να μοιράζονται τα ονόματα των νεκρών με τα ΜΜΕ, των οποίων οι ταυτότητες δεν έχουν ακόμη δοθεί στη δημοσιότητα από το στρατό. Μεταξύ των νεκρών πεζοναύτων ήταν ο Marcus Bawol, απο τη Michigan, και ο Kerry Kemp, απο το Ουισκόνσιν. Ο Bawol ήταν αρραβωνιασμένος και ετοιμαζόταν να παντρευτεί τον Οκτώβριο ενω ο Kemp ήταν έγγαμος και πατέρας ενός κοριτσιού.

Reuters/ibtimes
Απόδοση/Επιμέλεια – OnAlert