Ζητείται φιλότιμο και θερμοκοιτίδες! Η διάλυση της υγείας στην περιφέρεια και οι ΕΔ

Ζητείται φιλότιμο και …θερμοκοιτίδες! Το πρώτο έχει σχέση με την έλλειψη των δεύτερων. Το θέμα έχει αναδειχθεί από το Onalert.gr κι έχει επιβεβαιωθεί από τον ίδιο τον ΥΕΘΑ Πάνο Καμμένο. Το “συμμάζεμα” στο χώρο της υγείας στα νησιά του Αιγαίου μετατράπηκε σε διάλυση όπου νοσοκομεία -όπου υπάρχουν- δεν διαθέτουν ούτε τα στοιχειώδη . Όπως για παράδειγμα θερμοκοιτίδες για τα νεογνά!

Αν κανείς ανατρέξει στην επίσημη ιστοσελίδα του ΓΕΑ και δει τις ανακοινώσεις για τις αποστολές αεροδιακομιδών απελπίζεται! Δεν χρειάζεται να πάει πολύ πίσω. Αρκεί να δει την περίοδο 27 Απριλίου με 3 Μαίου ,που είναι οι τελευταίες καταγραφες. Έξι αποστολές μεταφοράς νεογνών και βρεφών, από νησιά , οι περισσότερες λόγω έλλειψης θερμοκοιτίδων!

Όπως είχε πει ο Πάνος Καμμένος ,μία θερμοκοιτίδα κοστίζει 4000 ευρώ, αλλά εμείς στο όνομα…του συμμαζέματος στον χώρο της Υγείας προτιμούμε να στέλνουμε ιπτάμενα μέσα οι αποστολές των οποίων έχουν …δεκαπλάσιο -κυριολεκτικά- κόστος!

Οι Ένοπλες Δυνάμεις και το προσωπικό τους ήταν, είναι και θα παραμείνουν η πιο αξιόπιστη λύση σωτηρίας για τους κατοίκους ολόκληρου του Αιγαίου. Αυτό δεν πρόκειται να αλλάξει ευτυχώς. Αλλά αυτό δεν σημαίνει οτι για να παρουσιάσουν κάποιοι “οικονομίες” θα πρέπει να τις διαλύσουμε και να τις χρησιμοποιούμε εκεί που θα μπορούσαμε να έχουμε αξιόπιστες και φθηνότερες λύσεις .Και κυρίως λύσεις που θα έκαναν τους νησιώτες μας να αισθάνονται ασφαλείς . Γιατί το να βρίσκεσαι μέσα σ΄ ένα ελικόπτερο με το παιδί σου “παίζοντας” τη ζωή του με το χρόνο , δεν είναι σίγουρα ευχάριστο.

Ζητείται φιλότιμο για να παραδεχτούν το λάθος όσοι στο πρόσφατο παρελθόν με στόμφο παρουσιάζαν τις μεγάλες οικονομίες που έκαναν στο χώρο της υγείας. Κι επειδή είναι μάλλον δύσκολο να βρεθεί αυτό το φιλοτιμο ας δούμε πως θα στείλουμε θερμοκοιτίδες στα νησιά μας ,μήπως και καταφέρουμε και τα βλαστάρια των νησιωτών να σώζουμε, αλλά και πραγματική οικονομία να κάνουμε.

Διαβάστε ακόμη:

«Σκάνδαλο» εκατομμυρίων στο Αιγαίο με τις αεροδιακομιδές! Τι αποκάλυψε ο ΥΕΘΑ Πάνος Καμμένος


Διέλυσαν για οικονομία τα Κέντρα Υγείας και τα πληρώνουμε «χρυσάφι» σε πτήσεις ελικοπτέρων!