OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ

ΥΠΕΘΑ: Τα σχέδια για την ανάπλαση του Στρατοπέδου Παπάγου – Βιοκλιματική όψη και νέο κτίριο Ηλεκτρονικού Πολέμου [pics]

26/06/2024 - 17:54
ΥΠΕΘΑ
Share on FacebookShare on Twitter

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας, παρέστη σήμερα, Τετάρτη 26 Ιουνίου 2024, στην παρουσίαση του έργου του Καθηγητή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνου Βαρώτσου «Ανάπλαση του Περιβάλλοντος Χώρου του ΥΠΕΘΑ», που πραγματοποιήθηκε στη Λέσχη Αξιωματικών Ενόπλων Δυνάμεων (ΛΑΕΔ).

Στην παρουσίαση παραβρέθηκαν επίσης, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Δημήτριος Χούπης, ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας Αντώνιος Οικονόμου, ο Αρχηγός ΓΕΣ Αντιστράτηγος Γεώργιος Κωστίδης, ο Αρχηγός ΓΕΝ Αντιναύαρχος Δημήτριος Κατάρας ΠΝ, ο Αρχηγός ΓΕΑ Αντιπτέραρχος (Ι) Δημοσθένης Γρηγοριάδης, ο Πρόεδρος του Ιδρύματος «Αικατερίνη Λασκαρίδη» Υποναύαρχος ε.τ. Παναγιώτης Κ. Λασκαρίδης ΠΝ, στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων κ.ά.

Οι αλλαγές στον περιβάλλοντα χώρο του ΥΠΕΘΑ

Οι παρεμβάσεις συνίστανται στη δημιουργία μιας νέας βιοκλιματικής όψης του ΥΠΕΘΑ, με ανακαινισμένο χώρο υποδοχής των Υπουργών και των εκλεκτών ξένων προσκεκλημένων, στην κατασκευή ενός νέου κτιρίου Ηλεκτρονικού Πολέμου, στη δημιουργία ενός μνημείου κιβωτού της εθνικής μνήμης, το οποίο θα έχει όλα τα ονόματα των πεσόντων υπέρ της πατρίδος.

Οι υπάρχουσες πλάκες με τα ονόματα των 121.692 πεσόντων (Μνημείο των Αθανάτων του Έθνους), που υπάρχουν ήδη στο χώρο του στρατοπέδου και είναι προϊόν της προσήλωσης του πρώην Αρχηγού ΓΕΕΘΑ, του Στρατηγού Φλώρου στη διάσωση της εθνικής μνήμης, έχει προβλεφθεί να μετακινηθούν και να τοποθετηθούν με σεβασμό σε έναν ιδιαίτερο χώρο στη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων.

Επίσης, θα υπάρχει φύτευση δύο αλσυλλίων ελαιών δεξιά και αριστερά του μνημείου. Η μια θα έχει 25 ελαιόδεντρα, όπως είναι η 25η Μαρτίου και η άλλη θα έχει 28 ελαιόδεντρα, για την 28η Οκτωβρίου.

Τέλος, θα υπάρχει ένα υπόγειο γκαράζ στα πρότυπα της Βουλής των Ελλήνων που θα επιτρέψει την πολύ καλύτερη, ορθολογικότερη και αισθητικά και περιβαλλοντικά υπέρτερη αξιοποίηση του χώρου του Στρατοπέδου Παπάγου.

ΥΠΕΘΑ

Το μεγαλύτερο τμήμα του κόστος θα καλυφθεί με ιδιωτικές δωρεές. Δωρητής του κτιρίου της Ειδικής Διεύθυνσης για τον Ηλεκτρονικό Πόλεμο είναι ο κύριος Θάνος Λασκαρίδης.

Η αναβάθμιση της εισόδου και του χώρου υψηλών επισκεπτών είναι προσφορά του κυρίου Γιώργου Περιστέρη και της εταιρίας ΓΕΚ. Ο κ.Δένδιας δήλωσε ότι και η υπόλοιπη δαπάνη, η οποία περίπου ανέρχεται στο 30% της συνολικής, θα καλυφθεί από ιδιωτικές δωρεές.

Κατά την παρουσίαση του έργου ανάπλασης του περιβάλλοντος χώρου του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, ο Καθηγητής του ΑΠΘ Κωνσταντίνος Βαρώτσος ανέφερε μεταξύ άλλων ότι θα υπάρχει φωτισμός στη βάση του έργου, το οποίο θα αυτό – φωτίζεται μέσα από τη γη. Στα γυάλινα κομμάτια που θα φτάνουν ως τα έξι μέτρα θα αναγράφονται τα ονόματα των σύγχρονων ηρώων του Έθνους.

Στο κέντρο θα υπάρχει εστία φωτιάς που θα αντανακλάται και το βράδυ θα καθρεφτίζεται στο κάτω επίπεδο των γυάλινων επιφανειών, πολλαπλασιάζοντας την εικόνα.

ΥΠΕΘΑ

Όσον αφορά στο κτήριο του ΥΠΕΘΑ, ο κ. Βαρώτσος ανέφερε ότι κατασκευάζεται μία μεμβράνη φτιαγμένη από κάθετους δοκούς από αλουμίνιο, η οποία θα δημιουργεί μερική ή και απόλυτη προστασία από τον ήλιο. Πρόσθεσε ότι το κτήριο έχει βάση στο ίδιο ύψος του έργου και έχει τρία στοιχεία τα οποία αντιπροσωπεύουν τους τρεις Κλάδους των Ενόπλων Δυνάμεων.

ΥΠΕΘΑ

Φωτογραφίες ΥΠΕΘΑ

Tags: ΝΙΚΟΣ ΔΕΝΔΙΑΣΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ ΠΑΠΑΓΟΥΥΠΕΘΑ

Related Posts

Air to Ground
ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ

Air to Ground Course: Πολεμικά σενάρια υψηλής δυσκολίας στο δόγμα αποτροπής του ΑΤΑ

16/12/2025 - 05:11
Αρχηγός ΓΕΑ
ΓΕΑ

Ο Αρχηγός ΓΕΑ επισκέφθηκε την Αεροπορική Βάση Δεκέλειας στο Τατόι [pics]

15/12/2025 - 19:37
SAFE
ΥΕΘΑ

SAFE: «Ανακριβές ότι πήραμε πίσω την πρόταση μας», λέει ο Δένδιας – «Τίποτα δεν έχει λήξει»

15/12/2025 - 17:18

Διαβάστε Επίσης

ΗΠΑ: Το Πεντάγωνο σχεδιάζει βαθιά αναδιάρθρωση της ηγεσίας των Ενόπλων Δυνάμεων – Μειώνονται οι στρατηγοί και η σημασία της Ευρώπης

Ουκρανία: Στα «σκαριά» η δημιουργία διεθνούς οργανισμού για ρωσικές πολεμικές αποζημιώσεις

Κρεμλίνο σε Ζελένσκι: «Εκεχειρία Χριστουγέννων στην Ουκρανία; Όχι, θέλουμε ειρηνευτική συμφωνία»

Γαλλία: «Να καθιερωθούν πρώτα οι εγγυήσεις ασφαλείας στην Ουκρανία πριν τις διαπραγματεύσεις για το εδαφικό»

Eurofighter στην Τουρκία: Το 2030 η παράδοση των πρώτων μαχητικών – Θα ενσωματώνουν Meteor και τουρκικά πυρομαχικά

Η Ρωσία υποστηρίζει ότι κατέλαβε το Κουπιάνσκ λίγες μέρες μετά την επίσκεψη του Ζελένσκι [vid]

Τραμπ: «Πιο κοντά από ποτέ η επίτευξη συμφωνίας τερματισμού του πολέμου στην Ουκρανία» [vid]

ΗΠΑ: «Σκοτώθηκαν οκτώ ναρκωτρομοκράτες σε νέες αεροπορικές επιδρομές κατά σκαφών στον Ειρηνικό» [vid]

Top News

Θεσσαλονίκη: Πιλοτική 24ωρη λειτουργία του Μετρό και έξι λεωφορειακών γραμμών στις 20 και 27 Δεκεμβρίου

Κατάθλιψη στη μέση ηλικία: Τα 6 συγκεκριμένα συμπτώματα που συνδέονται με την άνοια

Ηλεκτρικό ρεύμα: Πως να αλλάξετε πάροχο - Η διαδικασία μέσω gov.gr

Αδειάζει τη Μαρία Καρυστιανού η πλειοψηφία του Συλλόγου συγγενών των Τεμπών: «Προσωπικές επιλογές - Δεν έχουμε καμία ανάμειξη»

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert