ΥΦΕΘΑ: Τι απάντησε για την αξιοποίηση και την εκμετάλλευση ακινήτων των Ενόπλων Δυνάμεων

Ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας απαντώντας σε Επίκαιρη Ερώτηση του Βουλευτή κ. Ιωάννη Κόντη, του κόμματος «ΣΠΑΡΤΙΑΤΕΣ» στη Βουλή, σχετικά με την εκμετάλλευση ακινήτων των Ενόπλων Δυνάμεων τόνισε ότι η ασφάλεια της χώρας, στο τομέα της Εθνικής Άμυνας δεν θα πρέπει να συγχέεται σε καμία περίπτωση με την αξιοποίηση ακινήτων, τα οποία δεν χρησιμοποιούνται για στρατιωτικούς σκοπούς.

Ο ΥΦΕΘΑ είπε χαρακτηριστικά ότι «Υπάρχει στρατηγική και σχέδιο προς όφελος των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και της άμυνας της χώρας. Η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας πιστεύει ότι πρέπει να αξιοποιείται και αυτή η αξιοποίηση μπορεί να γίνει με διαφορετικούς τρόπους και προς πολλαπλές κατευθύνσεις:

Έχει ήδη διαμορφωθεί μια ρεαλιστική εικόνα και σύντομα, σε συνεργασία με τα Γενικά Επιτελεία, θα εντοπιστούν εκείνα τα ακίνητα που, μέσω σύγχρονων χρηματοδοτικών εργαλείων, θα μπορούν να αξιοποιηθούν για την κατασκευή νέων και σύγχρονων στρατιωτικών δομών.

Βρισκόμαστε ήδη σε συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας για την παραχώρησή του με στόχο την κατασκευή ενός υπερσύγχρονου αντικαρκινικού νοσοκομείου με ανταποδοτικά οφέλη προς το Ταμείο Εθνικής Άμυνας το οποίο το παραχωρεί. Σύντομα θα είμαστε σε θέση να δώσουμε περισσότερες λεπτομέρειες.

Όλα τα ακίνητα που αξιοποιούνται εισφέρουν έσοδα στο Υπουργείο, τα οποία αποκλειστικά και αυτόματα προσφέρονται προς όφελος τόσο του ίδιου του προσωπικού όσο και της επίτευξης των στόχων των Ενόπλων Δυνάμεων».

Φωτογραφία αρχείου