ΥΕΘΑ: Τι είπε για την εναρμόνιση διοικητικού και μισθολογικού βαθμού σε ΕΠΥ-ΟΠΥ-ΕΜΘ

Απαντήσεις έδωσε ο ΥΕΘΑ Νίκος Παναγιωτόπουλος, αναφορικά με κοινοβουλευτική ερώτηση που τέθηκε από βουλευτές του «Κινήματος Αλλαγής» που αφορούσε την «εναρμόνιση διοικητικού και μισθολογικού βαθμού Αξιωματικών προέλευσης ΕΠΥ (Εθελοντών Πενταετούς Υποχρεώσεως-ΟΠΥ (Οπλιτών Πενταετούς Υποχρεώσεως)-ΕΜΘ».

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας παρουσίασε τις ενέργειες που έχει δρομολογήσει το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας για το ζήτημα αυτό, ενώ στη συνέχεια προχώρησε σε διευκρινίσεις για το υφιστάμενο νομικό πλαίσιο και τις τροποποιήσεις που πραγματοποιήθηκαν.

Ειδικότερα, ο Νίκος Παναγιωτόπουλος δήλωσε χαρακτηριστικά πως: «Το υπουργείο Εθνικής ‘Αμυνας προέβη στη σύνταξη σχεδίου νομοθετικής ρύθμισης, που προβλέπει την ένταξη των Εθελοντών Μακράς Θητείας στο μισθολογικό κλιμάκιο του Ανθυπολοχαγού, προς εναρμόνιση με τη βαθμολογική τους εξέλιξη βάσει του ν.4609/2019.

Το σχέδιο αυτό διαβιβάστηκε στο επισπεύδον υπουργείο Οικονομικών , για να συνυπογραφεί αρμοδίως, και η όλη διαδικασία αποτελεί αντικείμενο συνεχούς συνεργασίας μας προκειμένου να γίνουν αποδεκτές οι προτάσεις μας, αλλά και να καθορισθεί το τυχόν χρονοδιάγραμμα έγκρισης και περαιτέρω θέσπισης της σχετικής διάταξης».

Παράλληλα επανέλαβε ότι η μισθολογική πολιτική ανήκει στην αποκλειστική αρμοδιότητα του συνερωτώμενου υπουργείου Οικονομικών (ΥΠΟΙΚ), το οποίο την εξειδικεύει με ειδικούς νόμους, με βάση την εκάστοτε εφαρμοζόμενη δημοσιονομική πολιτική.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ / Φωτογραφία αρχείου Intime News