OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΥΕΘΑ

ΥΕΘΑ: Τι απάντησε για την αποκατάσταση των ζημιών στο Α/Τ «Βέλος»

31/12/2023 - 13:55
ΥΕΘΑ
Share on FacebookShare on Twitter

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας (ΥΕΘΑ) κ.Νίκος Δένδιας, απάντησε στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου, σε ερώτηση για το αντιτορπιλικό «Βέλος».

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Ευάγγελος Αποστολάκης, έκανε ερώτηση στον ΥΕΘΑ με θέμα την άμεση ανάγκη προστασίας για το σύμβολο του αντιδικτατορικού αγώνα Α/Τ «Βέλος», το οποίο υπέστη ζημιές στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης, κατά την διάρκεια της σφοδρής κακοκαιρίας.

Η απάντηση ΥΕΘΑ

Το Πολεμικό Ναυτικό (ΠΝ) άμεσα απέστειλε στη Θεσσαλονίκη Αξιωματικό ναυπηγό υπηρεσίας, ο οποίος αφίχθη στη Θεσσαλονίκη τις πρωινές ώρες της Δευτέρας 20 Νοεμβρίου 2023 και εκτέλεσε σχολαστικό, επιτόπιο έλεγχο του σκάφους, αξιολόγησε τη φύση και την έκταση των ζημιών, επιβεβαίωσε το γεγονός ότι εξ’ αυτών, ουδείς κίνδυνος υφίσταται για την ασφάλεια του πλοίου, ενώ επιπλέον προσδιόρισε τις απαιτούμενες εργασίες αποκατάστασης.

Ταυτόχρονα με τις ως άνω ενέργειες, εξειδικευμένη ιδιωτική επιχείρηση και συγκεκριμένα το Ναυπηγείο Μακεδονίας, που είχε κληθεί με μέριμνα του προσωπικού του πλοίου, εκτέλεσε λεπτομερή έλεγχο των ζημιών και με τη σύμφωνη γνώμη του Αξιωματικού ναυπηγού, πρότεινε τις αναγκαίες εργασίες επισκευής, δυνάμενες να αναληφθούν στο σύνολό τους επί του σκάφους, στη θέση που βρίσκεται επί του παρόντος, δηλαδή ασφαλώς παραβεβλημένο στο κρηπίδωμα Κ-5, εντός του λιμένα Θεσσαλονίκης, όπου και μεταφέρθηκε με ρυμουλκό την επόμενη ημέρα για περισσότερη ασφάλεια.

Βέλος

Οι ανωτέρω εργασίες ξεκίνησαν την Τετάρτη 22 Νοεμβρίου 2023, βάσει συναφούς σύμβασης, εκτελέστηκαν με τα προβλεπόμενα για θερμές εργασίες μέτρα ασφαλείας, με ευθύνη του αναδόχου και τη συνεχή επίβλεψη προσωπικού του πλοίου, σύμφωνα με τη εν ισχύ νομοθεσία και τις τεχνικές προδιαγραφές του ΠΝ, ολοκληρώθηκαν την Τρίτη 19 Δεκεμβρίου 2023 και διενεργήθηκε επιθεώρηση από ναυπηγό.

Μετά την ανωτέρω ολοκλήρωση των ενεργειών αποκατάστασης και την εξασφάλιση του αξιόπλοου, το πλοίο θα επιστρέψει στο Ναύσταθμο Σαλαμίνας για εκτέλεση δεξαμενισμού και προγραμματισμένης περιοδικής συντήρησης.

Περαιτέρω βρίσκεται σε επιτελική επεξεργασία από πλευράς ΠΝ εισήγηση αναφορικά με την οριστική πρόταση κατάλληλης θέσης ελλιμενισμού του πλοίου. Τέλος, πάγια μέριμνα του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας (ΥΠΕΘΑ) αποτελούν η ασφάλεια, η συντήρηση και η ανάδειξη των ιστορικών μνημείων των Ενόπλων Δυνάμεων (ΕΔ).

Φωτογραφίες αρχείου EUROKINISSI

Tags: Α/Τ ΒΕΛΟΣΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣΝΙΚΟΣ ΔΕΝΔΙΑΣΥΕΘΑ

Related Posts

Δένδιας
ΥΕΘΑ

Νίκος Δένδιας: «Η απάντηση στο τι πρέπει να αλλάξει στις ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις είναι μονολεκτική – Όλα»

09/12/2025 - 21:00
Δένδιας: Στόχος η ελληνική συμμετοχή 25% και μεταφορά τεχνογνωσίας στα εξοπλιστικά – «Τρέχει» η παραγωγή του «Κένταυρος»
ΥΕΘΑ

Δένδιας: Στόχος η ελληνική συμμετοχή 25% και μεταφορά τεχνογνωσίας στα εξοπλιστικά – «Τρέχει» η παραγωγή του «Κένταυρος»

09/12/2025 - 10:12
Δένδιας
ΥΕΘΑ

Δένδιας: Με την «Ατζέντα 2030» η Άμυνα μετατρέπεται σε παραγωγικό πολλαπλασιαστή ισχύος

08/12/2025 - 21:53

Διαβάστε Επίσης

Σαν σήμερα: Το 1937 ξεκινά επί Στάλιν η οργανωμένη μαζική καταδίωξη των ελληνικής καταγωγής πολιτών στην ΕΣΣΔ

Επίθεση στο Σίδνεϊ: Οι Αυστραλοί χαιρετίζουν ως ήρωα τον περαστικό που αφόπλισε έναν ένοπλο [vid]

Μελόνι: «Από την πρώτη ημέρα ήμασταν στο πλευρό της Ουκρανίας, δεν νοσταλγούμε την Σοβιετική Ένωση»

An-22: Καρέ-καρέ η μοιραία συντριβή του ρωσικού μεταγωγικού στο Ιβάνοβο

ΗΠΑ: Κρατείται ένα άτομο που πιθανώς σχετίζεται με τους πυροβολισμούς στο Πανεπιστήμιο Μπράουν

Σίδνεϊ: Αποφασισμένοι για μακελειό οι δράστες της επίθεσης – Είχαν και αυτοκίνητο με εκρηκτικά – 12 οι νεκροί

Κρεμλίνο: Επιπολαιότητα του Ρούτε να μιλήσει για πόλεμο με τη Ρωσία

Ζελένσκι: Χρειαζόμαστε μια αξιοπρεπή ειρήνη – Δεδομένο ότι θα υπάρξουν συμβιβασμοί

Top News

Αίγιο: Πέθανε ο 43χρονος ασθενής μποξέρ που γρονθοκόπησε γιατρό - Τι λέει ο ορθοπεδικός για την επίθεση

Ο Στέφανος Κασσελάκης συγκαλεί έκτακτο συνέδριο για την τύχη του Κινήματος Δημοκρατίας - Στον «αέρα» το κόμμα

Ο Άρης Μουγκοπέτρος ενεπλάκη σε τροχαίο ατύχημα - «Για ακόμη μια φορά είχα Άγιο, σε ευχαριστώ Παναγιά μου»

Τροχαίο στον Κολωνό: Η στιγμή που μηχανή με μεθυσμένη οδηγό συγκρούεται με δύο αυτοκίνητα και μία μοτοσικλέτα

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert