OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΥΕΘΑ

ΥΕΘΑ: Τι απάντησε για τα οδοιπορικά έξοδα μετάθεσης των ΕΠΟΠ

30/04/2022 - 13:18
ΥΦΕΘΑ
Share on FacebookShare on Twitter

Ο ΥΕΘΑ Νίκος Παναγιωτόπουλος απάντησε, στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου, σε ερώτηση που κατέθεσε η Βουλευτής κα Φωτεινή Μπακαδήμα, με θέμα τα «οδοιπορικά έξοδα μετάθεσης ΕΠΟΠ», λέγοντας αρχικά ότι, σύμφωνα με τις διατάξεις της παρ.2 του άρθρου 6 του ν.2936/2001 (Α΄166) ορίζεται ότι μετά το πέρας της εκπαίδευσης και μέχρι τη συμπλήρωση της υποχρέωσης παραμονής τους, οι ΕΠΟΠ τοποθετούνται σε συγκεκριμένες μονάδες, ανάλογα με τον κλάδο και την ειδικότητά τους.

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας πρόσθεσε πως «περαιτέρω, με τις διατάξεις του ΠΔ 200/93, δεν προβλέπεται ρητά η καταβολή εξόδων μετάθεσης στους ΕΠΟΠ, κατά την πρώτη τους τοποθέτηση μετά τη λήξη της εκπαίδευσής τους. Ωστόσο, από μέρους μας, στο πλαίσιο της διαρκούς μέριμνας υπέρ του στρατιωτικού προσωπικού και με κριτήριο τις πραγματικές ανάγκες και το επιχειρησιακό έργο του, καταβάλλονται προσπάθειες για την επίλυση των αιτημάτων του, σε συνεργασία με το Υπουργείο Οικονομικών (ΥΠΟΙΚ) που έχει την αποφασιστική αρμοδιότητα για την πολιτική αποζημιώσεων, την οποία και εξειδικεύει με ειδικούς νόμους στη βάση των εκάστοτε οικονομικών συνθηκών και της εφαρμοζόμενης δημοσιονομικής πολιτικής».

Το ΥΠΕΘΑ αντιμετωπίζει σε ρεαλιστική βάση τα αιτήματα των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων (ΕΔ) και προς τούτο εξαντλεί όλα τα περιθώρια που υπάρχουν. Αυτό αποδεικνύεται κατά τη σύνταξη του ν.4336/2015, περί οδοιπορικών εξόδων, όπου κατέβαλε κάθε προσπάθεια για τη διατήρηση της εξουσιοδοτικής διάταξης που προβλέπει ότι με νέο ΠΔ θα ρυθμίζονται ειδικότερα οι δαπάνες μετακίνησης των στελεχών των ΕΔ και των Σωμάτων Ασφαλείας (ΣΑ), δεδομένου ότι το ΥΠΟΙΚ είχε ως στόχο τη θεσμοθέτηση ενιαίων προϋποθέσεων μετακίνησης και αποζημιώσεων των υπαλλήλων και λειτουργών του δημοσίου, συμπεριλαμβανομένων και των στρατιωτικών, με κριτήριο την αποτελεσματικότερη δυνατή συγκράτηση δαπανών.

Η διαδικασία σύνταξης οριστικού και ενιαίου σχεδίου ΠΔ προαπαιτεί τη μελέτη των υποβαλλόμενων αιτημάτων – προτάσεων μεταξύ όλων των εμπλεκόμενων Υπουργείων και την επεξεργασία πολλών παραμέτρων, λόγω των ιδιαιτεροτήτων που διέπουν τη φύση των μετακινήσεων των στελεχών των ΕΔ και των ΣΑ.

Η παράμετρος αυτή επιφέρει, όπως είναι φυσικό, καθυστερήσεις στην έκδοση του νέου ΠΔ, ωστόσο επέτεινε το πρόβλημα το σχέδιο ΠΔ που συνέταξε το ΥΠΟΙΚ ως οριστικό, καθώς έχει αποτελέσει αντικείμενο μακράς αλληλογραφίας, συνεργασίας και επεξεργασίας διορθωτικών παρεμβάσεων με το εν λόγω Υπουργείο. Τέλος, το ΥΠΕΘΑ ζήτησε εγγράφως από το ΥΠΟΙΚ να επεξεργαστεί εκ νέου τις προτάσεις, επί του σχεδίου ΠΔ, νομοτεχνικής βελτίωσης και αποκατάστασης των αδικιών, σύμφωνα με την εκπεφρασμένη μας βούληση.

Φωτογραφία Intime News

Tags: ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣΕΠΟΠΜΕΤΑΘΕΣΕΙΣΝΙΚΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣΣΤΡΑΤΟΣΥΕΘΑ

Related Posts

Δένδιας
ΥΕΘΑ

Νίκος Δένδιας: «Η απάντηση στο τι πρέπει να αλλάξει στις ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις είναι μονολεκτική – Όλα»

09/12/2025 - 21:00
Δένδιας: Στόχος η ελληνική συμμετοχή 25% και μεταφορά τεχνογνωσίας στα εξοπλιστικά – «Τρέχει» η παραγωγή του «Κένταυρος»
ΥΕΘΑ

Δένδιας: Στόχος η ελληνική συμμετοχή 25% και μεταφορά τεχνογνωσίας στα εξοπλιστικά – «Τρέχει» η παραγωγή του «Κένταυρος»

09/12/2025 - 10:12
Δένδιας
ΥΕΘΑ

Δένδιας: Με την «Ατζέντα 2030» η Άμυνα μετατρέπεται σε παραγωγικό πολλαπλασιαστή ισχύος

08/12/2025 - 21:53

Διαβάστε Επίσης

Σαν σήμερα: Το 1937 ξεκινά επί Στάλιν η οργανωμένη μαζική καταδίωξη των ελληνικής καταγωγής πολιτών στην ΕΣΣΔ

Επίθεση στο Σίδνεϊ: Οι Αυστραλοί χαιρετίζουν ως ήρωα τον περαστικό που αφόπλισε έναν ένοπλο [vid]

Μελόνι: «Από την πρώτη ημέρα ήμασταν στο πλευρό της Ουκρανίας, δεν νοσταλγούμε την Σοβιετική Ένωση»

An-22: Καρέ-καρέ η μοιραία συντριβή του ρωσικού μεταγωγικού στο Ιβάνοβο

ΗΠΑ: Κρατείται ένα άτομο που πιθανώς σχετίζεται με τους πυροβολισμούς στο Πανεπιστήμιο Μπράουν

Σίδνεϊ: Αποφασισμένοι για μακελειό οι δράστες της επίθεσης – Είχαν και αυτοκίνητο με εκρηκτικά – 12 οι νεκροί

Κρεμλίνο: Επιπολαιότητα του Ρούτε να μιλήσει για πόλεμο με τη Ρωσία

Ζελένσκι: Χρειαζόμαστε μια αξιοπρεπή ειρήνη – Δεδομένο ότι θα υπάρξουν συμβιβασμοί

Top News

Αίγιο: Πέθανε ο 43χρονος ασθενής μποξέρ που γρονθοκόπησε γιατρό - Τι λέει ο ορθοπεδικός για την επίθεση

Ο Στέφανος Κασσελάκης συγκαλεί έκτακτο συνέδριο για την τύχη του Κινήματος Δημοκρατίας - Στον «αέρα» το κόμμα

Ο Άρης Μουγκοπέτρος ενεπλάκη σε τροχαίο ατύχημα - «Για ακόμη μια φορά είχα Άγιο, σε ευχαριστώ Παναγιά μου»

Τροχαίο στον Κολωνό: Η στιγμή που μηχανή με μεθυσμένη οδηγό συγκρούεται με δύο αυτοκίνητα και μία μοτοσικλέτα

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert