ΥΕΘΑ: Στην Κύπρο θα μεταβεί την Παρασκευή ο Νίκος Παναγιωτόπουλος

Ταξίδι στην Κύπρο φαίνεται να έχει προγραμματίσει για την Παρασκευή ο νέος Υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος. Εκεί θα συναντηθεί με τον Υπουργό Άμυνας της Κύπρου, Σάββα Αγγελίδη, καθώς και με τον Αρχηγό ΓΕΕΦ, Αντιστράτηγο Ηλία Λεοντάρη.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Cyprus Times, ο Νίκος Παναγιωτόπουλος θα είναι ο πρώτος αξιωματούχος της νέας ελληνικής κυβέρνησης που θα επισκεφτεί την Κύπρο μετά τις εκλογές της προπερασμένης Κυριακής.

Ο ΥΕΘΑ θα μεταβεί στο νησί την Παρασκευή και το απόγευμα της ίδιας μέρας θα έχει συνάντηση με τον Υπουργό Άμυνας, Σάββα Αγγελίδη.

Θα δει ακόμη τον Αρχηγό της ΕΦ και θα επισκεφθεί το στρατόπεδο της ΕΛΔΥΚ. Δεν αποκλείεται να συναντηθεί και με τον Πρόεδρο Κυπριακής Δημοκρατίας, στο σπίτι του στην Λεμεσό.

Το Σάββατο, ο κ. Παναγιωτόπουλος θα εκπροσωπήσει την ελληνική κυβέρνηση στις εκδηλώσεις μνήμης για τη μαύρη επέτειο της τουρκικής εισβολής. Σε ο,τι αφορά την πρώτη επίσκεψη του νέου Υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Δένδια, οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι θα συνδυαστεί με την επίσκεψη Μητσοτάκη στις 29 του μήνα.

Ο Νίκος Δένδιας βρίσκεται από απόψε στην Ουάσινγκτον και αύριο συναντάται με τον Μαϊκ Πομπέο.

Πηγή: Cyprus Times