ΥΕΘΑ: Στη Φινλανδία στις 27 Φεβρουαρίου ο Δένδιας για το «φινλανδικό μοντέλο θητείας»

Επίσημη επίσκεψη στη Φινλανδία πρόκειται να πραγματοποιήσει στις 27 Φεβρουαρίου ο υπουργός Εθνικής Άμυνας (ΥΕΘΑ) Νίκος Δένδιας.

Αυτό γνωστοποίησε ο ίδιος με ανάρτηση του στον προσωπικό λογαριασμό του στο «X», στην οποία αναφέρθηκε στην «εγκάρδια συνομιλία» του με τον Φινλανδό ομόλογό του Antti Häkkänen, στο περιθώριο της συνόδου των υπουργών Άμυνας του ΝΑΤΟ, που πραγματοποιείται στις Βρυξέλλες.

Στο επίκεντρο της επίσκεψης του ΥΕΘΑ, όπως έχει δηλώσει επανειλημμένως, θα βρεθεί το φινλανδικό μοντέλο θητείας προσαρμοσμένο στα ελληνικά δεδομένα. «Το φιλανδικό μοντέλο, είναι το μέλλον της θητείας για τον ελληνικό στρατό του 2030», έχει πει σχετικά.

Επίσης, ο κ.Δένδιας συναντήθηκε σήμερα και με τον Γάλλο ομόλογό του Σεμπαστιάν Λεκορνύ, στις Bρυξέλλες, στο περιθώριο της Συνόδου του NATO.

«Στο περιθώριο της Συνόδου Υπουργών Άμυνας του ΝΑΤΟ συναντήθηκα με τον φίλο Γάλλο ομόλογό μου Σεμπαστιάν Λεκορνού, με τον οποίο συζητήσαμε για την περαιτέρω ενίσχυση της στρατηγικής εταιρικής σχέσης Ελλάδας – Γαλλίας» ανέφερε ο Νίκος Δένδιας σε ανάρτησή του στην πλατφόρμα Χ.