Η εξουδετέρωση της Χρυσής Αυγής, η αστυνομία και οι Ένοπλες Δυνάμεις

Η πρωτοβουλία του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελου Βενιζέλου εναντίον της Χρυσής Αυγής και η πρόταση για να τεθεί η οργάνωση εκτός νόμου, έρχεται με πολλά χρόνια καθυστέρηση. Και σ΄ αυτή τη καθυστέρηση μεγάλες ευθύνες έχει και το κόμμα του κ.Βενιζέλου.

Η πρόταση του κ.Βενιζέλου, γίνεται κατά τη γνώμη μας και σε λάθος πολιτική συγκυρία. Η οργάνωση της Χρυσής Αυγής είναι αυτή τη στιγμή στη “κορυφή του κύματος” ελπίζοντας και προσπαθωντας να πάει όσο το δυνατόν μακρύτερα. Και είναι απολύτως βέβαιο, ότι ο Ν.Μιχαλολιάκος ίσως και να παρακάλανε να τους θέσουν εκτός νόμου. Θα γίνουν ακόμη πιο…γοητευτικοί στα μάτια κυρίως νέων που δεν γνωρίζουν ούτε το παρελθόν της Χρυσής Αυγής, ούτε σε τι πραγματικά πιστεύει η οργάνωση. Κι επιπλέον θα έχουν την ευχέρεια να λειτουργούν στη σκιά του παρακράτους.

Έτσι όπως όλοι μας τα καταφέραμε, πολιτικοί,δημοσιογράφοι, πνευματικοί άνθρωποι και όποιοι άλλοι με τον έναν ή τον άλλο τρόπο διαμορφώνουν απόψεις και παίζουν ρόλο στη κοινωνία μας, δεν μπορούμε παρά να αντιμετωπίσουμε την Χρυσή Αυγή ακολουθώντας τον δύσκολο δρόμο. Κι αυτός δεν είναι άλλος από την πολιτική εξουδετέρωση της οργάνωσης.

Να αναγκαστούν τα μέλη της οργάνωσης να πουν στους ψηφοφόρους τις πιστεύουν ας πούμε για τη θέση των γυναικών στην ελληνική κοινωνία. Για το αν έχουν δικαίωμα στη ζωή ή όχι παιδιά με ειδικές ανάγκες. Να μας πουν τι ακριβώς σκοπεύουν να κάνουν όλους τους λαθρομετανάστες όταν θα τους συλλάβουν και κυρίως να μας πουν ποια είναι τα οικονομικά τους πιστεύω, γιατί όλως περιέργως δεν ακούμε …κιχ για ότι έχει πίσω του χρήμα.

Κατά τ΄ άλλα ο κ.Δένδιας από το να κάνει μόνο δηλώσεις καταδίκης ας ρίξει μια πραγματικά καλή ματιά εντός της αστυνομίας ,συνεργαζόμενος και με οικονομικές υπηρεσίες του κράτους για να διαπιστωθεί αν όσα τρελά κι απίθανα ακούγονται ότι συμβαίνουν εντός της αστυνομίας έχουν κάποια βάση.

Το ίιδο βέβαια ισχύει και για τις Ένοπλες Δυνάμεις, στις οποίες εστίες της οργάνωσης αρχίζουν σιγά ,σιγά να εκδηλώνονται. Καλό είναι οι Αρχηγοί των Γενικών Επιτελείων να πάψουν να “κρύβονται” πίσω από το επιχείρημα ότι έχουμε να κάνουμε απλά μ΄ ένα νόμιμο κομματικό σχηματισμό. Γιατί έτσι απλά , κρύβονται πίσω από το δαχτυλό τους.