Βαθαίνει το χάσμα Γεννηματά με τους Αρχηγούς για τον νόμο περί καταστάσεως στρατιωτικών

Χωρίς καμία ουσιαστική αλλαγή επιστρέφει το σχέδιο νόμου για την αναθεώρηση του χουντικού νόμου περί καταστάσεως στρατιωτικών ,στην ΑΝΥΕΘΑ Φώφη Γεννηματά. ΓΕΕΘΑ ΓΕΑ,ΓΕΝ απαντούν ότι δεν έχουν κάτι να αλλάξουν στο σχέδιο νόμου και μόνο το ΓΕΣ να ζητά παράταση ενημέρωσης.

Υπενθυμίζουμε ότι το σχετικό νομοσχέδιο το επεξεργάζονταν στο ΓΕΕΘΑ πάνω από ένα χρόνο ,το πέρασαν ΣΑΓΕ κι όλα αυτά χωρίς να έχει την παραμικρή ενημέρωση -μέχρι πριν από λίγες ημέρες- η αρμόδια ΑΝΥΕΘΑ Φώφη Γεννηματά. Σε έγγραφό της που δημοσίευσε το Onalert  η ΑΝΥΕΘΑ άφηνε σαφέστατες αιχμές κατά του ΓΕΕΘΑ και ζητούσε προτάσεις από τα Γενικά Επιτελεία μέχρι σήμερα . Η απάντηση που έλαβε είναι ότι δεν υπάρχουν αλλαγές από τα Γενικά Επιτελεία τις οποίες βέβαια μπορεί να κάνει η ίδια η κυρία Γεννηματά.

Και υπάρχει πολύ μεγάλο περιθώριο αλλαγών αφού όπως λένε όσοι έχουν μελετήσει το κείμενο «ο αναθεωρημένος νόμος αν περάσει έτσι είναι χειρότερος από τον χουντικό 1400»!

Το ερώτημα είναι πλέον αν η σύγκρουση ΑΝΥΕΘΑ με το ΓΕΕΘΑ θα κλιμακωθεί. Και βέβαια κανείς δεν πιστεύει ότι το ΓΕΕΘΑ από μόνο του χειρίστηκε το θέμα του νόμου 1400 με τον τρόπο που προκάλεσε την δυσαρέσκεια της Φώφης Γεννηματά. Προφανώς θα υπήρξε πολιτική κάλυψη και έγκριση  από το επιτελείο του ΥΕΘΑ.

Γι΄ αυτό και κάποιοι εκτιμούν ότι αν η Γεννηματά δεν κάνει πίσω η «κόντρα» της ΑΝΥΕΘΑ θα επεκταθεί και με τον ΥΕΘΑ, το επιτελείο του οποίου γνώριζε τα πάντα για το επίμαχο νομοσχέδιο.

Διαβάστε ακόμη:

Το έγγραφο – φωτιά της Γεννηματά προς το ΓΕΕΘΑ για το «νομοσχέδιο φάντασμα»


Τελεσίγραφο Γεννηματά που είναι έξαλλη με το ΓΕΕΘΑ το οποίο «βάζει μπροστά» τον Αβραμόπουλο!