Το «μήνυμα» ΥΕΘΑ Παναγιωτόπουλου για το πρώτο ελληνικό μαχητικό F-16 Viper [pic]

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος μίλησε πριν από λίγες μέρες για την αναβάθμιση των μαχητικών αεροσκαφών F-16 στην έκδοση Viper, στο πλαίσιο της Διαρκούς Επιτροπής Εξωτερικών και Άμυνας της Βουλής για το νομοσχέδιο του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας για την απόκτηση των γαλλικών μαχητικών Rafale.

Ο ΥΕΘΑ σε σημερινή ανάρτησή του στον προσωπικό λογαριασμό στο Twitter, αναφέρθηκε στην παρθενική πτήση του πρώτου «γαλάζιου γερακιού», ενός ελληνικού μαχητικού αεροσκάφους F-16 που αναβαθμίζεται στην έκδοση Viper.

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος δήλωσε τις προάλλες στη Βουλή ότι: «το 2021 θα είναι ένα κομβικό έτος για τη λειτουργία της ΕΑΒ, διότι εκτός των άλλων, θα πρέπει να αποδείξει ότι μπορεί να βγάλει εις πέρας και το πρόγραμμα αναβάθμισης των F-16 στην εκδοχή Viper. 10 με 12 αεροσκάφη θα μπουν στη γραμμή παραγωγής φέτος.

Σε λίγες μέρες θα πετάξει το πρώτο Viper πλέον από την ΕΑΒ στην Αμερική, προκειμένου να υποστεί εκεί όλες τις δομικές παρεμβάσεις και να επιστρέψει στην Ελλάδα και να αρχίσει κανονικά να λειτουργεί η γραμμή παραγωγής, προκειμένου να μας προκύψουν και τα υπόλοιπα Viper, κατά το πρόγραμμα».

Η ανάρτηση του ΥΕΘΑ

Στο πλαίσιο αυτό, σήμερα το πρώτο από αυτά τα F-16 πραγματοποίησε την πρώτη του πτήση, με τον Υπουργό να κάνει ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης:

«Το πρώτο ελληνικό #F16 που αναβαθμίζεται στην εκδοχή #Viper στην #ΕΑΒ έκανε την παρθενική του πτήση σήμερα, με απόλυτη επιτυχία. Tέλος του μήνα θα βρεθεί στις εγκαταστάσεις της #LockheedMartin.Η αναβάθμιση του στόλου της Π.Α συνεχίζεται με εντατικούς ρυθμούς».