Τηλεφώνημα Δρίτσα στον Α/ΓΕΕΘΑ: “Απόλυτη εμπιστοσύνη στις ΕΔ»

Το πρώτο τηλεφώνημα του Θοδωρή Δρίτσα,που είχε την ευθύνη των θεματων Άμυνας στον ΣΥΡΙΖΑ, μετά από την ανακοινωση των exit polls, ήταν στον Α/ΓΕΕΘΑ Μιχαήλ Κωσταράκο. Ο κ.Δρίτσας εξέφρασε την απόλυτη εμπιστοσύνη του στις Ένοπλες Δυνάμεις και στα Σώματα Ασφαλείας. Ο κ.Κωσταράκος τον συνεχάρη και του ευχήθηκε καλή επιτυχία. ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ

Από νωρίς το απόγευμα από το επιτελείο του Θοδωρή Δρίτσα αναζητούσαν επαφή με τον Α/ΓΕΕΘΑ και απλά ανέμεναν την επιβεβαίωση των πληροφοριών για τα ποσοστά. Ο Θοδωρής Δρίτσας το διάστημα των 2,5 ετών της κυβέρνησης Σαμαρά είχε τηρήσει χαμηλούς τόνους στην κριτική του για τις ΕΔ. Μόνο τα τελευταία 24ωρα “ανέβασε” τους τόνους κατά του κ.Δένδια τον οποίο κατηγόρησε για χρησιμοποίηση του μηχανισμού του ΥΠΕΘΑ για την προεκλογική του εκστρατεία.

Δεν πρέπει να μας διαφεύγουν και οι τρεις επισκέψεις που έχει κάνει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας του ΥΠΕΘΑ,όπου και ενημερώθηκε αναλυτικά από την στρατιωτική ηγεσία.
Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει δεσμευτεί οτι θα αποκαταστήσει τις αποδοχές των στρατιωτικών με βάση την απόφαση του ΣτΕ. Δεν έχει ακόμη διευκρινιστεί το χρονοδιάγραμμα που έχει για να το πράξει.

Ο Θοδωρής Δρίτσας θεωρείται ένας από τους πιθανούς ΥΕΘΑ της επόμενης κυβέρνησης. Ειδικά αν επιβεβαιωθεί και η αυτοδυναμία του ΣΥΡΙΖΑ.