Θεoφάνεια – Θεσσαλονίκη: 28χρονος αστυνομικός έπιασε τον Σταυρό – ΒΙΝΤΕΟ

Ένας  28χρονος αστυνομικός που υπηρετεί στην Αθήνα,ο Γαρέλας Παρασκευάς ήταν ο τυχερός κολυμβητής που έπιασε τον Σταυρό, που έριξε ο Μητροπολίτης Άνθιμος στα νερά του Θερμαϊκού στην παλιά παραλία Θεσσαλονίκης. Αυτή ήταν η δεύτερη φορά που προσπαθεί να πιάσει το σταυρό και όπως τόνισε νοιώθει ευλογημένος και σαν να βαφτίστηκε δεύτερη φορά.

Ο Παρασκευάς Γαρέλας, είναι πατέρας ενός αξιολάτρευτου παιδιού, το οποίο έκλεψε την παράσταση κατά τη διάρκεια των δηλώσεων, με το λαμπερό χαμόγελό του και τις επαναλαμβανόμενες απόπειρές του να πιάσει και να φιλήσει το σταυρό. Ο 28χρονος αστυνομικός δήλωσε πολύ τυχερός χαρακτηρίζοντας το «ευλογία Θεού». Όπως είπε τον Σταυρό δεν τον έπιασε μόνος του καθώς τόνισε ότι «όλοι μαζί βουτήξαμε, όλοι μαζί τον πιάσαμε» και ευχήθηκε να είναι όλοι καλά για να βουτήξουν ξανά όλοι και του χρόνου. 

Δείτε τα βίντεο από το www.thestival.gr


Μία 7χρονη και ένας 14χρονος έπιασαν τον σταυρό στο Δήμο Πυλαίας-Χορτιάτη

Το πρωί στο δημοτικό κολυμβητήριο στο Πανόραμα οι ιερείς έριξαν δύο σταυρούς, ενώ 62 κολυμβητές, οι οποίοι ήταν χωρισμένοι σε δύο ομάδες, βούτηξαν στα νερά για να πιάσουν τον σταυρό.

Στην πρώτη ομάδα συμμετείχαν έφηβοι και ενήλικες, ενώ στη δεύτερη πήραν μέρος μικρά παιδιά, αγόρια και κορίτσια από τις Ακαδημίες του δημοτικού κολυμβητηρίου, αλλά και νεαροί δημότες. Από την πρώτη ομάδα τον σταυρό έπιασε για έκτη φορά στη ζωή του ο 14χρονος Δημήτρης Στεφάνου, ενώ στους μικρούς κολυμβητές πιο γρήγορη αναδείχτηκε για πρώτη φορά ένα κορίτσι, η 7χρονη Σταματία Νούτσου.

Και οι δύο κέρδισαν το θερμό χειροκρότημα του κόσμου, αλλά και από μια εικόνα του Ιωάννη του Προδρόμου, την οποία προσέφερε στους νικητές ο δήμαρχος Πυλαίας-Χορτιάτη Ιγνάτιος Καϊτεζίδης, ο οποίος παρέστη στην τελετή αγιασμού των υδάτων.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ