Σύνοδος Ιεραρχίας: Και δεύτερη ηχηρή αποχώρηση Μητροπολίτη

 Όλο το παρασκήνιο από την θυελλώδη και μαραθώνια σύνοδο της ιεραρχίας της Εκκλησίας. Πως έγινε το περιστατικό με τον Μητροπολίτη Μεσσηνίας. Διαψεύδουν κύκλοι του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου ότι του είπε «όποιος είναι εναντίον της συμφωνίας φεύγει».

Μαραθώνια είναι η έκτακτη Σύνοδος της Ιεραρχίας με στιγμές έντασης, όπως η αποχώρηση του Μητροπολίτη Μεσσηνίας, Χρυσόστομου και πολλές τοποθετήσεις για το μείζον θέμα της Συμφωνίας του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο.

Νεότερες πληροφορίες του newsit.gr για το “επεισόδιο” ανάμεσα στον Μητροπολίτη Μεσσηνίας και τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο αναφέρουν τα εξής: Ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας πήρε πρώτος τον λόγο μετά την εισήγηση του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου αφού ο κορυφαίος Ιεράρχης είχε παρουσιάσει τις προτάσεις του για τα όσα συμφώνησε με τον πρωθυπουργό. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι με το που άρχισαν να μιλούν οι υπόλοιποι Μητροπολίτες, ο Μεσσηνίας τους διέκοπτε διαρκώς.

Τότε, παρενέβη ο Αρχιεπίσκοπος και απευθυνόμενος στον κ.κ. Χρυσόστομο του είπε ότι θα περιμένει να ολοκληρώσουν τις τοποθετήσεις τους όλοι οι Μητροπολίτες και στην συνέχεια θα δευτερολογήσει. Τότε, εξοργισμένος ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας αποχώρησε. Κύκλοι του αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου διαψεύδουν ότι ειπώθηκε η φράση: «όποιος είναι εναντίον της συμφωνίας φεύγει» από τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο.

Μέχρι στιγμής έχουν μιλήσει πολλοί Μητροπολίτες και σύμφωνα με πληροφορίες πριν από λίγο αποχώρησε από την Σύνοδο και ο Μητροπολίτης Καισαριανής ο οποίος όμως ήταν από τους πρώτους που είχαν τοποθετηθεί.

Σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος κατέθεσε τρεις προτάσεις, χαρακτηρίζοντας, παρά τις διαφωνίες και τις δυσκολίες τη σημερινή ημέρα ως “αφετηρία για μια ελεύθερη Εκκλησία”.

Πηγή Newsit.gr