Συναγερμός σε ΥΠΕΘΑ και Λιμενικό από «πληροφορία» για «δεκάδες αγνοούμενους μετανάστες στο Αιγαίο»

Μια λάθος πληροφορία έθεσε σε “κόκκινο συναγερμό” τις ΄Ενοπλες Δυνάμεις και το Λιμενικό Σώμα. Αργά το βράδυ του Σαββάτου, από λιμενική αρχή του νησιού του βορειοανατολικού Αιγαίου ,έφθασε στο Ενιαίο Κέντρο Έρευνας και Διάσωσης η ενημέρωση ότι υπάρχουν βάσιμες πληροφορίες για δεκάδες αγνοούμενους μετανάστες στην θάλασσα! Ο αριθμός που μεταφέρθηκε προσέγγιζε τους 80!

Και μόνο αυτό ήταν αρκετό για να κινητοποιηθούν τα υπουργεία Εθνικής Άμυνας και Ναυτιλίας και φυσικά το ΠΝ και το Λιμενικό Σώμα. Πως προέκυψε η πληροφορία περί αγνοουμένων;

Παράνομοι μετανάστες που επέβαιναν σε λαστιχένια λέμβο ,μόλις εντοπίστηκαν από σκάφος του Λιμενικού, ακολούθησαν τη μέθοδο που τους έχουν υποδείξει οι δουλέμποροι. Έσκισαν τη βάρκα και έπεσαν στη θάλασσα. Μετά από τη διάσωσή τους κάποιοι απ΄ αυτούς έκαναν λόγο για τις δεκάδες των αγνοουμένων προκαλώντας τον συναγερμό ,ο οποίος ευτυχώς αποδείχτηκε λανθασμένος. Αν η λάθος πληροφορία δόθηκε σκόπιμα ή οφείλεται στην έτσι κι αλλιώς εξαιρετικά δύσκολη πολλές φορές επικοινωνία με τους παράνομους μετανάστες, παραμένει αδιευκρίνιστο. Το μόνο βέβαιο είναι ότι για μια ακόμη νύχτα το ελληνικό σύστημα έρευνας και διάσωσης κληθηκε να διαχειριστεί μια κατάσταση δύσκολη και εξαιρετικά ψυχοφθόρα.

Διαβάστε ακόμη:

Καμμένος κατά Σόϊμπλε και ευρωπαίων που «θελουν την Ελλάδα αποθήκη ανθρώπων»

Πολεμικά πλοία στην Μεσόγειο για τους μετανάστες