Συμμετοχή ΥΕΘΑ σε συνεδρίαση Αρχηγών και τι είναι το «σύστημα 4-2-1» στις κρίσεις στελεχών!

Τεράστια σημασία έδωσε η κυβέρνηση στις κρίσεις των Ενόπλων Δυνάμεων, φοβούμενη ότι ο έλεγχος μπορούσε να χαθεί όπως έγινε τον περασμένο Ιούλιο μετά από την παραίτηση Ζιαζιά.

Ήταν τόσο το άγχος που όπως λένε οι πληροφορίες στο πρώτο Συμβούλιο Αρχηγών Γενικών Επιτελείων συμμετείχε ο ίδιος ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Παναγιωτόπουλος. Τυπικά η παρουσία του υπουργού στο ΣΑΓΕ προβλέπεται αλλά ήταν η πρώτη φορά που ο πολιτικός προϊστάμενος των Ενόπλων Δυνάμεων συμμετείχε σε ΣΑΓΕ με θέμα κρίσεις στις ΕΔ. Είναι ένα θέμα που μπορεί εύκολα να προκαλέσει παρεξηγήσεις και αντιδράσεις.

Επιπλέον η Συγγρού και η ηγεσία της ΝΔ έχει διαθέσει ομάδα αποστράτων η οποία παίζει ρόλο …ειδικού συμβούλου στις κρίσεις των στελεχών!

Το εκπληκτικό είναι ότι όπως πληροφόρησε το Onalert αξιωματικός που γνωρίζει πολύ καλά τους “κανόνες του παιχνιδιού” υπάρχει και σχετική “αναλογία” για τα τρία κόμματα της τρικομματικής κυβέρνησης: 4-2-1 είναι το …σύστημα που παίζει η κυβέρνηση! Δηλαδή 4 “αιτήματα” για την ΝΔ , 2 για το ΠΑΣΟΚ κι ένα για την ΔΗΜΑΡ , η οποία φαίνεται ότι έχει αρχίσει να “εθίζεται” σε τέτοιου είδους πρακτικές “εξουσίας”. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ


Απρέπεια και κατά Χρηστίδη! Χωρίς κάμερες η τελετή παράδοσης

Επαναφορά «θητείας Αρχηγών» τώρα για να σταματήσουν οι κρίσεις να είναι «θέατρο»

Ποιοι προσπαθούν να «ταυτίσουν» τον Α/ΓΕΝ με τον Λυμπέρη;