Στο Παρίσι για την Eurosatory 2018 ο Πάνος Καμμένος

Στο Παρίσι για την διεθνή έκθεση αμυντικού υλικού Στρατού Ξηράς και ασφάλειας Eurosatory 2018, βρίσκεται ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, κ. Πάνος Καμμένος.

Μαζί με τον ΥΕΘΑ στο Παρίσι βρίσκεται και ο Γενικός Διευθυντής της Γενικής Διεύθυνσης Αμυντικών Εξοπλισμών και Επενδύσεων Αντιναύαρχος (εα) Κυριακος Κυριακίδης. Στα πλαίσια ενημέρωσης του για τις δυνατοτητες της Γαλλικής Αμυντικης Βιομηχανίας επισκέφθηκε την Τρίτη και τις εγκαταστάσεις (ναυπηγεία) της Group Naval στην πόλη Lorient.

Υπενθυμίζεται ότι για την Αθήνα αποτελεί ειλημμένη απόφαση η πρόσκτηση ενός πολεμικού πλοίου, νέου τύπου, που θα καλύψει τις επιχειρησιακές ανάγκες στο Αιγαίο αλλά και τις αυξημένες απαιτήσεις που θα προκύψουν από την επικείμενη ένταξη της χώρας μας στην ενεργειακή σκακιέρα της Ανατολικής Μεσογείου.

Υπό αυτό το πρίσμα πρώτη επιλογή αποτελεί η stealth γαλλική υπερ-φρεγάτα Belharra. Με δεδομένη όμως την διαθεσιμότητα της, το νωρίτερο από το 2023, ταυτόχρονα αναζητείται η ενδιάμεση λύση για την οποία πλέον θεωρείται δεδομένη η αγορά.  Ο προϋπολογισμός του προγράμματος θα ξεπεράσει το 1,5 δις. 

Διαβάστε εδώ περισσότερα 

Εξελίξεις στην ελληνο-γαλλική αμυντική συνεργασία έφερε ο λευκός καπνός που βγήκε από τη συνάντηση του υπουργού Εθνικής Άμυνας, κ. Πάνου Καμμένου με τη Γαλλίδα ομόλογό του, Φλοράνς Παρλί την περασμένη εβδομάδα στις Βρυξέλλες, στο περιθώριο της Συνόδου των ΥΠΑΜ του ΝΑΤΟ.

Διαβάστε περισσότερα εδώ